Ve Francii bodoval Kornfeil devátým místem

Český závodník Jakub Kornfeil zahájil závod Velké ceny Francie ve velmi dobrém tempu. Jedna chybička však stačila k tomu, aby se vyřadil z boje o umístění na stupních vítězů. Cílem projel devátý a v průběžném hodnocení mu nyní patří sedmé místo.

Hned po startu se jezdci Drive M7 SIC Racing dařilo stoupat startovním polem a po prvním kole byl Jakub Kornfeil šestý. Dostal se ale ještě dále. Během úvodních kol se stal členem vedoucí skupiny závodu. V osmém kole se čtvrtý Kornfeil pokusil v šikaně okruhu Bugatti zaútočit na třetího Jorgeho Navarra. Během tohoto manévru ale vyjel mimo trať a rázem byl jedenáctý.

Od nejlepší desítky Jakuba dělil více než vteřinový odstup. Ten dokázal stáhnout a posunout se na devátou příčku. Ztráta na další pozice už byla velká a navíc na našeho jezdce dotíral Ital Andrea Locatelli. Toho Jakub Kornfeil udržel za svými zády a cílem projel na deváté příčce. Do šampionátu si připsal dalších sedm bodů a posunul se na průběžné sedmé místo, kde mu patří celkem šestatřicet bodů.

„Od startu to šlo velmi dobře,“ popisoval klání v Le Mans Jakub Kornfeil. „Dostal jsem se do vedoucí skupiny a celkem pohodlně se v ní držel. Ze čtvrté pozice jsem chtěl předjet Navarra, ale udělal jsem velkou chybu. Místo trojky jsem zařadil čtyřku, ztratil jsem brzdný účinek motoru a vyjel ven z trati. Z jedenácté příčky jsem ještě pár jezdců předjel, ale to bohužel není dostatečné.“

„Náš dnešní cíl byl úplně někde jinde a jsem za svou chybu docela naštvaný. Tým odvedl perfektní práci, motorka fungovala výborně a byla nachystaná na pódium. Týmu tímto patří má omluva. Pozitivní ale je, že motorka funguje dobře, dokážeme být rychlí a už za dva týdny nás čeká moje oblíbené Mugello.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist