V roce 2014 pojede v Moto3 Husqvarna

Husqvarna Motorcycles ve čtvrtek oficiálně potvrdila vstup do třídy Moto3 mistrovství světa silničních motocyklů. Jejich tovární tým Red Bull Husqvarna Factory Racing povede finský manažer Aki Ajo a továrním jezdcem Husqvarny bude britský závodník Danny Kent.

Ambicí britského závodníka Dannyho Kenta bude využít maxima z tovární podpory a v příštím roce bojovat o titul mistra světa, což bude také cílem týmu Husqvarny. Druhým jezdcem Husqvarny bude Niklas Ajo. Finský závodník je v týmu Avant Tecno, jenž také patří jeho otci Aki Ajovi.

Generální ředitel KTM Stefan Pierer k tovární skupině Husqvarny uvedl: „Nasazení Husqvarny v třídě Moto3 mistrovství světa silničních motocyklů sebou přinese větší zájem jak o tuto třídu tak o značku. Značka Husqvarna má 110 let a je velice známa ve světě závodění. Účast v Moto3 výrazným způsobem podpoří další růst Husqvarny.“
Pro Husqvarnu je cesta do světového šampionátu prototypových motocyklů důležitým milníkem v jejich závodní historii. „Díky silné podpoře pana Pierera a správní rady Husqvarny Motorcycles jsme neuvěřitelně nadšeni tímto novým projektem,“ uvedl šéf Husqvarna Motorcycles Pit Beirer. „Danny Kent bude našim továrním jezdcem, druhým jezdcem s tovární podporou bude Niklas Ajo. Oba jsou talentovaní mladí závodníci a my už se těšíme na novou éru Husqvarny v seriálu Grand Prix.“

Značka Husqvarna je ve vlastnictví KTM Sportmotorcycle AG, takže lze předpokládat, že jedinou změnou oproti stávající tovární verzi motocyklu týmu Red Bull KTM Ajo bude název a barvy týmu Red Bull Husqvarna Factory Racing. Rakouská továrna tak nasadila taktiku Piaggio Group z dvoudobé éry, kde byla Aprilia, Gilera a Derbi.

V týmu tovární KTM Red Bull KTM Ajo zůstává dvojice Jack Miller a Karel Hanika.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist