Tým MOTO FGR bude na startu závodu v Austrálii chybět

Náš tým odlétal z Malaysie na další závod, aby si vylepšil náladu po nepovedené neděli. První páteční chladný den zakončil jezdec našeho týmu Joseph Rodriguez na 26. místě, když se mu podařilo ve druhém tréninku o vteřinu zrychlit a polepšil si o jednu pozici. V některých zatáčkách ovšem neměl motocykl na trati Phillip Island ideální přilnavost, takže se čekalo po změně nastavení další výrazné zlepšení v sobotním dni. Stáhli jsme sice další vteřinku, ale byl to posun jenom na 25. příčku.

Před kvalifikací se zatáhlo a začalo drobně kapat. Všichni jezdci však najížděli na suché směsi, když počasí vydrželo prakticky až do konce tréninku. Joseph postupně stahoval časy, až na svoje maximum, které zajel ve třetím volném tréninku. V poslední čtvrthodince se dalo očekávat další zlepšení, ale přišel „Pepův“ těžký pád, když při výjezdu do poslední zatáčky a při prvních kapkách deště chytl v plné rychlosti high sider a trénink tím pro něho skončil. Propadl se na konečné 25. místo, ale to nebylo v tu chvíli zdaleka tím nejdůležitějším. Po prohlídce v medical centru mají doktoři podezření na natažený sval v oblasti třísel. Josep je kromě toho silně potlučený a převozy mezi přelety do rodného Španělska bude muset absolvovat na kolečkovém křesle. Před nedělním závodem mu bude proveden rentgen v místní nemocnici a poté budeme znát jeho přesnou diagnózu. Motocykl bohužel dopadl podobně, musel být do šroubku rozebrán a postaven téměř celý nový.
Budeme doufat, že léčení našeho jezdce proběhne rychle a úspěšně a zúčastní se s týmem posledního závodu letošní sezóny, MOTO GP ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist