Tým LaGlisse bude v Moto3 letos chybět

Španělský tým LaGlisse, s nímž v roce 2013 vyhrál titul mistra světa Maverick Viñales a o rok později závodil Jakub Kornfeil, byl kvůli nedostatku sponzorů a tím pádem finančních prostředků nucen odstoupit z letošního ročníku mistrovství světa Moto3. Jezdci Maria Herrera a Lorenzo Dalla Porta jsou rázem bez práce.

Šéf týmu Jaime Fernandez-Aviles měl do pátého února předložit IRTA rozpočet, nicméně nakonec účast v šampionátu odvolal. Španělka Maria Herrera a Lorenzo Dalla Porta teď čelí nepříjemné skutečnosti, protože těsně před sezonou přišli o místo, které teď jen stěží někde získají. O jejich budoucnosti se má rozhodnout v příštích pár dnech.

Tým dle španělských médií do posledního okamžiku hledal možnosti jak finance zajistit, ale nepodařilo se jim to. Také oba jezdci měli na základě smlouvy přispět určitým dílem, ale Lorenzo Dalla Porta měl k dispozici jen část předem dojednané sumy a Maria Herrera, jenž už není pod křídly Repsolu, nedokázala finančním závazkům dostát.

Jaime Fernandez-Aviles chce s týmem pokračovat v MS juniorů FIM CEV Moto3. Zda to bude s Albertem Arenasem nebo tam zamíří Herrera s Dalla Portem je zatím s otazníkem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist