Symbolický bod pro Kornfeila

Třináctý podnik letošního Mistrovství světa silničních motocyklů na okruhu Marca Simoncelliho nedaleko Rimini je za námi. Pro Jakuba Kornfeila, jak už bývá v Misanu zvykem, nedopadl závod zrovna šťastně. Výsledkem nedělního závodu je tak hubený zisk jednoho bodu za patnácté místo v cíli.

Velká tlačenice v prvním esíčku krátce po startu způsobila Jakubův propad o dvě příčky. Prvním kolem tedy projel náš reprezentant až jako dvacátý. Několik okruhů pak trvalo, než se Kubajz propracoval alespoň do skupiny bojující o čtrnácté místo, kde mu prakticky celý závod dělali společnost Alberto Moncayo, Brad Binder a domácí závodník Alessandro Tonucci. V tu chvíli byl Jakub na sedmnácté pozici. Necelých šest kol před koncem se však Kornfeilovi podařilo během jediného kola zdolat všechny tři své soupeře a začal malinko ujíždět. Mohlo se zdát, že z dané skupinky Jakub vytěží maximum. V posledním kole závodu ale tato očekávání zmařil Alberto Moncayo, který se v posledním úseku trati dokázal vklínit před našeho borce. Odsun na konečné patnácté místo tak znamená zisk pouze jednoho jediného bodu do tabulky průběžného hodnocení Mistrovství světa.
Jakub Kornfeil: „Hned po startu byla v prvním esíčku strašná mela. Jel jsem za Maverickem, někdo tam do něj ale vrazil, což dost zavánělo pádem. Nicméně ještě do třetí zatáčky jsme najížděli zároveň. M.Viňales se strašně rychle dokázal propracovat dopředu, což se mě vůbec nepodařilo. V průběhu závodu mi bylo jasné, že když je budu předjíždět jednoho po druhém, tak mi to budou vracet a nedostanu se tam třeba během dvou kol. Věděl jsem, že na prvním a posledním úseku mám navrch, a to jsem taky využil k předjetí. Povedlo se mi kluky předjet v podstatě všechny najednou. Na rovinkách jsem už konečně tak moc neztrácel. Skupinku jsem tedy vodil a je velká škoda, že mě Moncayo předjel z větru na třetím úseku. V tomhle místě jsem to opravdu nečekal. Snažil jsem se mu to vrátit zpět, ale bohužel to nešlo. Jeli jsme hodně měkkou gumu, takže to v posledních pár kolech opravdu hodně klouzalo. Docela mě to mrzí, protože dva body by byly rozhodně lepší. Opět jsem ztratil strašně moc času na začátku závodu. Prvních pět kol jsem neměl tak rychlých jako kluci vepředu a to je ta největší chyba. Upřímně řečeno, jsem docela rád, že tahle Velká cena už skončila. Misano není zrovna můj oblíbený okruh. Nikdy jsem tady neměl dobré výsledky a mrzí mě, že jsem nedosáhl na můj osobní cíl, což byla nejlepší dvanáctka.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist