Startovní číslo Jasona Dupasquiera vyřadí z MS Moto3

O nadcházejícím víkendu bude na Sachsenringu v rámci speciálního ceremoniálu vyřazeno z Moto3 startovní číslo #50, číslo s nímž závodil švýcarský jezdec Jason Dupasquier. Stane se tak v pátek 18.června odpoledne v tiskovém středisku německého okruhu a za přítomnosti členů týmu CarXpert Prüstel GP.

Švýcar Jason Dupasquier zemřel ve věku devatenácti let na následky zranění, která utrpěl minulý měsíc při nehodě v samotném závěru druhé kvalifikace Velké ceny Itálie v Mugellu.

S ohledem na jeho památku bude startovní číslo #50 vyřazeno z Moto3 podobně jak tomu bylo v případě jezdců mistrovství světa silničních motocyklů – #39 Luis Salom (Moto2), #48 Shoya Tomizawa (Moto2), #58 Marco Simoncelli (MotoGP) a #74 Daijiro Kato (MotoGP). Všichni podlehli zraněním při incidentech na dráze.

Vyřazeno již bylo také číslo #69 Nicky Haydena. Američan byl dlouhé roky součástí MotoGP, pak závodil ve WorldSBK. Bohužel v květnu 2017 zemřel na následky zranění, která utrpěl po kolizi s osobním automobilem, když trénoval na kole. V minulosti již také došlo k vyřazení startovního čísla #34, s nímž závodil Kevin Schwantz, a čísla #65 Lorise Capirossiho. Stalo se tak, když oba závodníci ukončili svoji dlouholetou a úspěšnou závodní kariéru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KubaLou přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist