Škoda pádu v závěru kvalifikace, Hanika startuje sedmnáctý

Kvalifikaci nejnižší kubatury motocyklového šampionátu ovlivnilo počasí. Jezdci, kteří v její úvodní části zajeli rychlé kolo měli velkou šanci si dobré postavení na startu udržet, protože po přibližně deseti minutách začalo pršet. To byl případ Karla Haniky, jemuž nejdřív patřila provizorní třetí řada.

Po výborných výkonech v trénincích si Karel Hanika před kvalifikací na závod seriálu Grand Prix v Brně věřil, jednak měl dobrou rychlost, ale především zdejší trať dobře zná. Brněnský závodník dokázal hned v úvodní části nastavit rychlé kolo, které mu zaručovalo devátou příčku ve třetí řadě.

Pak začalo pršet a jeho soupeři již neměli možnost zajet časy, které byly dosaženy ještě na suché trati. Po dalším přerušení červenými vlajkami, byl ale závěr kvalifikačního tréninku znovu na suchém povrchu a proto bitva o pozice na roštu pokračovala dál. V posledním kole měl český jezdec týmu Red Bull KTM Ajo rozjeté rychlé kolo do druhé řady, ale následoval pád a konec nadějí.
Karel Hanika sobotní kvalifikaci komentoval slovy: „Co k tomu říci. Před dešťovou přestávkou jsem byl devátý, pak se ale začalo úplně znovu. V posledním kole jsem to měl velmi dobře rozjeté, vypadalo to na P4-P5, ale dostal jsem highsidera a bylo po nadějích.“

„To je samozřejmě velká škoda. Přesto si myslím, že pokud se mi povede dobře odstartovat, a neztratím kontakt s první skupinkou, tak je určitě umístění v Top-10 reálné,“
dodal závěrem Karel Hanika.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist