Šestá řada pro Filipa Salače

Druhým dnem pokračoval letošní desátý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu v rakouském Spielbergu. Na trať opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač třetí a postoupil tak přímo do Q2, kde skončil na osmnáctém místě.

Poslední trénink znamenal pro Filipa třetí místo a další výsledkové zlepšení oproti předchozím tréninkům. „Ráno jsem dojel třetí o padesát tisícin a motorka fungovala. Tempo bylo dobré, jel jsem v pohodě a užíval jsem si to,“ okomentoval poslední volný trénink Filip, který tak mohl sledovat Q1 jen z pozice diváka.

Kvalifikace se bohužel Salačovi nepodařila a do zítřejšího závodu odstartuje z osmnácté pozice na roštu. „V kvalifikaci jsme měli plán jet hned na nových pneumatikách, ale špatně jsme se pochopili s týmem ohledně strategie. Vypustili mě samotného i když jsem to nechtěl. Byla to velká chyba, stála mě kvalifikaci, protože jsem pak neměl nové pneumatiky. Závod je zítra, vypadá to, že bude pršet, takže se všechno stejně změní. Každopádně mě to mrzí, ale nic není ztraceno. Děkuji všem za podporu,“ neztrácí naději český jezdec.

Souběžně se v České republice koná Mistrovství světa Superbiků. Na mosteckém autodromu dnes zazářil druhým místem v kategorii Supersport 300 Filipův kamarád Oliver König. „Chtěl bych strašně moc pogratulovat Oliverovi, který dnes dojel v Mostě druhý a doufám, že na něj zítra navážu,“ dodal Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist