Sám na sebe jsem dost naštvaný, prozradil Kornfeil

Po pátečních trénincích byl Jakub Kornfeil v kombinaci časů na devatenácté pozici přičemž na prvního ztrácel 1,3 sekundy. V sobotu jezdec z Rohatce u Hodonína výrazně zrychlil, když třetí trénink uzavřel dvanáctým časem 1'37,261 sekundy a ztrátou ve výši čtyř desetin. To byla před odpolední kvalifikací velmi nadějná výchozí pozice.

V samotné kvalifikaci vše dopadlo jinak. V jedné vteřině bylo celkem dvaadvacet jezdců, Jakub Kornfeil se ale nacházel až za nimi a marně stíhal své víkendové maximum. A to až do posledního vyjetí, ve kterém mu na zlepšení zbývalo pouhých šest minut. Kvůli čekání na rychlejšího jezdce, za kterým chtěl využít větrného pytle, ještě jednou projel boxovou uličkou, čímž se dostal pod tlak. Jedno rychlé kolo a posun nahoru nebo zůstat ve třetí desítce.

Sázka na skupinu jedoucí za Niccoló Antonellim se nakonec ukázala jako špatná volba. Výsledkem byl čas 1'38,343 sekundy, kterým si Kornfeil nepolepšil ani své dosavadní kvalifikační maximum. Deváté měřené kolo a 1'38,108 sekundy tedy zůstalo nejlepším časem a s odstupem 1,605 vteřiny na vítěze Jakub Kornfeil odstartuje až z osmadvacáté pozice.

Jakub Kornfeil po kvalifikaci uvedl: „Ráno jsme ukázali, že máme na dvanácté místo. V kvalifikaci se nepodařilo zajet ani jedno rychlé kolo, takže proto tato katastrofa. Není se na co vymlouvat, všechno bylo skvěle nachystané, ale já jsem prostě vsadil na špatnou kartu.“

„Pole je tady neuvěřitelně vyrovnané, takže opravdu stačí málo a jste buď nahoře nebo končíte v propadlišti. Pro nás dnes bohužel platí ta druhá možnost a já jsem sám na sebe dost naštvaný!“
dodal český závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist