Red Bull KTM a Aki Ajo prodloužili spolupráci v GP na dalších pět let

Red Bull KTM Ajo zůstane jedním z hlavních pilířů KTM GP Academy minimálně do konce roku 2026 poté, co rakouská továrna a šéf týmu Aki Ajo prodloužili spolupráci, která do této chvíle přinesla šedesát vítězství ve dvou třídách a dva tituly mistra světa Moto3.

Spojenectví v mistrovství světa, mezi týmem dvaapadesátiletého Aki Aja a továrnou KTM, odstartoval rok 2012 a zisk úplně prvního titulu Moto3 s Němcem Sandrem Cortesem. O čtyři roky později už Aki Ajo dohlížel na Jihoafričana Brada Bindera, který je dnes součástí tovární stáje KTM MotoGP.

Tým Aki Aja získal v Moto3 celkem 39 vítězství a 83 umístění na stupních vítězů. V Moto2 je to 21 vítězství a 57 umístění na pódiu. V letošním roce je jezdcem týmu Red Bull KTM Ajo Španěl Pedro Acosta, pro něhož je tato první sezona v MS nejen důležitou zkušeností, ale po úvodních osmi závodech také jedinečnou šancí vyhrát titul mistra světa.

„Jsme moc rádi, že můžeme s KTM spolupracovat i v nadcházejících letech,“ uvedl Aki Ajo, šéf týmu Red Bull KTM Ajo. „Je to naše desátá společná sezona, proto nám přijde přirozené a přesto fascinující pokračovat nejméně dalších pět let. Systém, který jsme společně s KTM a Red Bull vytvořili, počínaje Rookies Cupem přes Moto3, Moto2 a MotoGP, je v paddocku zcela unikátní a dobře fungující.“

„Takový druh spojenectví nás motivuje v další práci, protože můžeme každým rokem pracovat s mladými talenty, rozvíjet jejich schopnosti a snažit se je vychovávat v jejich další kariéře. Těšíme se, že i nadále budeme dosahovat slušných výsledků jak v Moto3, tak v Moto2.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
KubaLou přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist