Po pátečních trénincích je Salač součástí Top14

Sedmým letošním podnikem seriálu MotoGP je o tomto víkendu závod v Barceloně na slavném okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya. V kategorii Moto3 startuje Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. První den Velké ceny Katalánska zahájil třetím místem v dopoledním tréninku, odpoledne skončil dvaadvacátý.

První trénink Moto3 se konal od 9.00 do 9.40 hodin. Filip Salač nejrychleji zajel za 1'48.840 předposlední kolo. Skončil tak třetí, když na vítězného Španěla Sergia Garciu ztratil 0,373 sekundy. Hodinu po poledni pak odstartoval druhý trénink. V něm Salač skončil dvaavdvacátý, když se mu nepodařilo zlepšit čas na kolo z dopoledne. V kombinovaném pořadí mu pak po dvou trénincích patří 14. místo se ztrátou 0,890 s na prvního.

„Ráno byl dobrý trénink, nebyla od začátku úplně nagumovaná trať, tak to ze začátku docela klouzalo, ke konci jsme přezuli pneumatiky a podařilo se mi zajet rychlé kolo. Motorka dobře fungovala, jela dobře na rovinkách, byl jsem spokojený. Ve druhém tréninku se tady docela zvedl vítr, hodně se točil, foukalo to z různých směrů. Zhodnotili jsme, že nebude dobré přezouvat, pošetřili jsme gumy na zítra, kdy se pojedou ráno ty nejrychlejší časy. Trochu jsem teď odpoledne ztrácel na rovinkách, protože bylo větší teplo, zjišťujeme, čím to bylo. Ale každopádně už se na zítřek těším,“ okomentoval Filip Salač dnešní dění z Barcelony.

Jezdec týmu Rivacold Snipers Team Filip Salač je v průběžném pořadí světového šampionátu jedenáctý. Zatím letos získal 35 bodů, na první desítku mu chybí 6 bodů. Nejlepší výsledek zajel v Le Mans, kde si životním druhým místem připsal 20 bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist