Po pádu v tréninku skončil Salač v nemocnici

Český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač ve Valencii loňský senzační výsledek nezopakuje. V tréninku bohužel upadl a závodní víkend Velké ceny Valencie pro něj předčasně skončil. Už příští týden je na programu závěrečný podnik v Portugalsku a Salačova účast teď zůstává s otazníkem. Nezbývá tedy, než popřát českému jezdci brzké uzdravení a návrat na motocykl.

Páteční program začal na okruhu ve Valencii prvním volným tréninkem. V něm bohužel český zástupce objel pouze tři kola, ve čtvrtém upadl a musel být převezen do lékařského zařízení. Při následných vyšetřeních lékaři odhalili tekutinu na plicích, Filip tak bude muset místo závodu podstoupit léčbu.

„Měl jsem velký pád. Hodně jsem se uhodil do hlavy, moc si toho tedy nevybavuji. Mám silně naražená žebra, ale zlomená nejsou. Při vyšetření na CT byla zjištěna voda a krev v plicích, momentálně tedy ležím v nemocnici a čeká mě hrudní drenáž. Děkuji všem za zprávy, snad budu brzy v pořádku,“ prozradil Filip Salač, který loni ve Valencii dokončil závod Moto3 pátý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist