Pátá řada na startu pro Jakuba Kornfeila

Na okruhu Silverstone, kde loni Jakub Kornfeil vybojoval své první umístění na stupních vítězů v mistrovství světa, během sobotní kvalifikace třídy Moto3 pršelo, takže informace z trojice volných tréninků na suchém povrchu v tu chvíli nehrály velkou roli. Jezdec stáje Drive M7 SIC Racing ale od začátku figuroval na pozicích v Top10, nicméně do závodu nakonec odstartuje z páté řady.

Jakub Kornfeil si v první polovině kvalifikace vedl výborně a s časem 2'35,169 sekundy byl nějakou dobu třetí. V samotném závěru, ale jeho snaha o zlepšení už úspěšná nebyla a tak český jezdec odstartuje do závodu Velké ceny Velké Británie patnáctý.

„Zítra by to mohl být dobrý závod,“ uvedl Jakub Kornfeil po sobotní kvalifikaci. „V dnešní mokré kvalifikaci jsme našli dobré nastavení, takže pokud bude zítra pršet, určitě to může být dobré. Cílem bylo zajet co nejlepší čas osamoceně, což se podařilo.“

„Čas je fajn, jen ta pozice mohla být o něco lepší. Stačilo jen vyjet na trať v tu pravou chvíli. Když jsem zajel do boxů, počasí se trošku uklidnilo. Přezuli jsme, dotankovali a po vyjetí déšť opět zesílil, takže už další zlepšení nebylo možné.“

„Dneska jsme měli trošku smůly. Důležité ale je, že tady na vodě dokážu jet rychle a proto se na zítřejší závod moc těším,“ dodal jezdec týmu Drive M7 SIC Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist