Niklasi Ajovi operovali pravý kotník

Pádem v závodu třídy Moto3 v Assenu si finský závodník Niklas Ajo zlomil pravý kotník. Toto zranění si u jezdce týmu Avant Tecno Husqvarna Ajo vyžádalo operační zákrok, který Fin podstoupil v úterý. Zda bude schopen nastoupit do devátého podniku sezony v Německu zatím není jisté.

Úspěšnou operaci pravého kotníku Niklas Ajo podstoupil v úterý v univerzitní nemocnici Quirón Dexeus v Barceloně. Finský závodník Husqvarny dostal v sedmém kole závodu Moto3 v Assenu highsider a tvrdě dopadl na zem před českého závodníka Jakuba Kornfeila, který se mu na poslední chvíli stačil vyhnout.

Operaci provedl specialista na nožní zranění Dr. Eugenio Jimeno, který zlomeninu stabilizoval vložením kovové destičky na kost lýtkovou a sponou zevního kotníku. Niklas Ajo bude brzy propuštěn do domácí léčby a bude moci odletět domů do Finska. Zda nastoupí do Velké ceny Německa se rozhodne příští týden na základě jeho aktuálního zdravotního stavu.
„Sobotní nehoda byla hodně těžká, možná ta nejtěžší v mé kariéře,“ uvedl Niklas Ajo. „Dokonce jsem měl čas přemýšlet, zatímco jsem letěl vzduchem! Naštěstí jsem dokázal rychle podstoupit operaci a od dnešního dne (úterý) zahájím léčbu. Udělám maximum proto, abych byl v sedle Husqvarny co nejdříve. Rád bych poděkoval Dr. Jimenovi, Dr. Mirovi a všem za jejich projevenou podporu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist