Na závod jsme připraveni, říká Kornfeil

Český závodník Jakub Kornfeil byl loni ve Valencii třetí, nicméně letos to bude mít s obhajobou výsledku komplikovanější, protože mu na startu patří až dvacátá čtvrtá pozice. V kvalifikaci ztratil na nejlepší čas jen něco přes sedm desetin, ale vzhledem k tomu jak je pole jezdců nejnižší kubatury vyrovnané, do závodu odstartuje až z osmé řady.

Hned v úvodním tréninku musel Jakub Kornfeil řešit potíže s nastavením přední části motocyklu. Ve druhém tréninku se už celkem pohodlně usadil v nejlepší desítce, na což také navázal sedmým místem v sobotu ráno. Zní to až neuvěřitelně, ale do jedné vteřiny se vešlo celkem dvacet osm závodníků. Vše tedy vypadalo na velmi vyrovnanou kvalifikaci. V té už se ale Jakubovi tolik nevedlo.

Začal na hodnotě 1'40,362 sekundy a byl pátý. V ohromně vyrovnaném poli se ale brzy propadl do druhé desítky. Po první zastávce v boxech se přiblížil velice blízko k hodnotě 1'40s. Nakonec ji ale pokořil až po druhém zastavení u svých mechaniků. Osobní maximum s hodnotou 1'39,997 sekundy ale stačilo „jen“ na čtrnácté místo. Pro další zlepšení už ale momentálně osmý muž pořadí mistrovství světa nenašel na trati prostor a se ztrátou necelých osmi desetin skončil čtyřiadvacátý.

„Od druhého tréninku jsme byli docela vepředu,“ komentoval dění ve Valencii Jakub Kornfeil. „Nicméně pole je tady opravdu strašně vyrovnané, takže se nabízí dvě možnosti výsledků - buď to bude opravdu pecka nebo prostě ztratíte o nějakou tu desetinku navíc a pozice bude katastrofální. Velkou roli v tom hraje samozřejmě slipstream. Ve volných trénincích jsem na něj měl docela štěstí, ale v kvalifikaci to bohužel nevyšlo.“

„Dvakrát jsem se pokoušel zavěsit za rychlé jezdce, ale na trati to bylo trošku chaotické. Najít tam nějaký prostor nebylo snadné. Zkrátka bez slipstreamu ani ránu. Za to místo, které mám, patří velká omluva mému týmu, protože víme, že jsme měli na to, aby to vypadalo úplně jinak. Na druhou stranu ale vidíme ty minimální rozestupy. Motorku máme nastavenou dobře, takže na závod jsme připraveni.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist