Místo Saloma pojede Binder

Z brněnského warm-upu zraněného španělského jezdce Luise Saloma nahradí v Indy mladý Jihoafričan Brad Binder.

Španěl Luis Salom, jezdec kubatury stopětadvacítek nizozemského týmu RW Racing GP s motocyklem Aprilia RSA havaroval v brněnském warm-upu tak nešťastně, že si několikanásobně zlomil svou pravou ruku.
Na závodě Grand Prix USA v Indianapolis ho tak nahradí 16-letý jihoafrický talent Brad Binder, současný jezdec Red Bull Rookies Cupu - v průběžném pořadí na 6. místě - a vítěz závodu této série letos v portugalském Estorilu. Binder vyhrál o víkendu závod jihoafrického šampionátu kubatury do 125 ccm s náskokem 11 sekund a nyní je už se svým otcem na cestě do USA. Pro Bindera, který oslavil teprve před 2 týdny své 16. narozeniny to bude premiéra v závodech Grand Prix.

"Brad jezdí závody Red Bull Rookies Cupu už třetí rok a dle reglementu je to tedy jeho poslední rok v tomto seriálu. Dorna a IRTA mu tak daly šanci k tomuto logickému kroku postoupit o kubaturu výše", říká týmový šéf Roelof Waninge.  

V následujícím závodě Grand Prix San Marina na okruhu Santa Monica v Misanu ale pojede za tento nizozemský tým RW Racing GP už opět stabilní jezdec Luis Salom a Brad Binder zde bude závodit ve finálovém závodě Red Bull Rookies Cupu 2011.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist