McPhee a Alcoba dostali pokutu plus start z boxové uličky, Skot se omluvil

V závodu třídy Moto3 došlo na konci cílové rovinky k incidentu mezi třemi jezdci. Do zadní části motorky Darryna Bindera narazil rychle jedoucí Jeremy Alcoba, jehož motorka byla posléze katapultována do svislé polohy a trefila dalšího projíždějícího jezdce, jímž byl Johny McPhee. Skot tak nedokončil již druhý závod, znovu ne svoji vinou, takže mu povolily nervy a Španěla v únikové zóně první zatáčky nakopl.

Těžko soudit, zejména pak Johna McPhee (Petronas Sprinta Racing), který na konci cílové rovinky dostal ránu do hlavy zadní částí Hondy Jeremyho Alcoby (Indonesian Racing Gresini Moto3). Španěl do první zatáčky najel způsobem, který neměl řešení, trefil Binderovu motorku, šel k zemi a jeho motorka pak k zemi poslala Skota.

V únikové zóně McPhee Španělovi vyčinil, ten mu asi něco pikantního řekl a tak došlo k nakopnutí. Vidět bylo jen jak to udělal McPhee. Později, jak už Skot odcházel, mu to Alcoba vrátil. Proto dostali oba jezdci pokutu 1000 euro za špatný příklad sportu a v dalším závodu, což by mělo být Portugalsko, odstartují z boxové uličky. Jeremy Alcoba navíc s pětisekundovou penalizací, McPhee s desetisekundovou.

O něco později pak John McPhee publikoval na svých webových stránkách svoji omluvu za reakci na celý incident. „Nechal jsem v Kataru unést emocemi. Druhý týden v řadě jsem byl poslán k zemi chybou jiného jezdce. Musím se omluvit za své jednání, nereagoval jsem po incidentu správně. Je to adrenalinový sport s vrozeným nebezpečím, a když jsem dostal ránu do hlavy soupeřovým motocyklem, spustilo to ve mně nepřiměřenou reakci, za což bych se chtěl omluvit fanouškům, mému týmu, Petronasu a našim partnerům. Trest přijímám a do Portimaa přijedu koncentrován na dané povinnosti.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist