Malajec Pawi oznámil odchod z mistrovství světa

Dvaadvacetiletý Khairul Idham Pawi, první Malajec, který vyhrál dvě Grand Prix, ukončil závodní kariéru. Bývalý jezdec stáje Petronas Sprinta to uvedl v rozhovoru pro malajský televizní pořad Astro Arena. Důvodem má být zranění, které mu v závodech neumožňuje dosahovat takových výkonů, jakých by si přál.

Jen dvaadvacetiletý Malajec Khairul Idham Pawi oznámil ukončení závodní kariéry. Bývalý jezdec týmu Petronas Sprinta Racing odchází z mistrovství světa silničních motocyklů po pěti sezonách strávených v třídách Moto3 a Moto2.

Khairul Idham Pawi je prvním a zatím jediným jezdcem z Malajsie, který získal vítězství ve dvou závodech série Grand Prix. První triumf slavil v deštivém klání Moto3 v rámci Velké ceny Argentiny 2016. Další vítězný závod zajel ve stejném roce na Sachsenringu, když vyhrál závod Velké ceny Německa. To vše s týmem Honda Team Asia.

„Jsem hrdý na to, že jsem prvním Malajcem, který vyhrál dva závody mistrovství světa,“ uvedl Khairul Idham Pawi v rozhovoru pro pořad Astro Arena. Poté co Malajec v roce 2019 závodil v Moto2 s Petronasem, došlo ke zranění, které si vyžádalo dlouhou rehabilitaci po opakovaných operacích.

V roce 2020 závodil ve stejném týmu, ale v třídě Moto3. Bohužel výsledky, které očekával se nedostavily. Po zranění se nedokázal vrátit na potřebnou úroveň, takže se rozhodl pro odchod z mistrovství světa. „Pokaždé, když závodím chci vyhrát. Když vidím, že se nedokážu víc zlepšit, myslím, že je to nejlepší čas k odchodu,“ dodal Pawi.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist