Kornfeilův Happy end

O šťastném konci může po závodu na americkém okruhu v Indianapolis hovořit český závodník Jakub Kornfeil. Ve velmi náročné a neskutečně vyrovnané americké Velké ceně se Kornfeil opět prodral mezi elitní destíku a z cihelny, jak se zdejšímu okruhu přezdívá, si odváží osm bodů za konečnou osmou pozici.

Start do závodu neměl Jakub zrovna ideální, když se před něj dostali Jonas Folger a Miguel Oliveira. Jak už tomu bývá v nejslabší kubatuře zvykem, na čele se utvořila jedna velká skupina, na jejímž konci se v úvodu Jakub pohyboval. Po několika kolech se tento vláček roztrhal a český pilot sváděl společně se Španělem Moncayem a Francouzem Masbouem napínavý souboj o deváté místo. Po pádu Mavericka Viňalese se celá trojice ještě o místo posunula. K velké radosti českých fandů se Jakubovi podařilo tento souboj vyhrát a udržet tak za sebou své dva pronásledovatele. Díky tomuto skvělému výkonu si dojel pro uspokojivou porci bodů za osmé místo. Dalším velmi pozitivním ukazatelem na cestě českého borce je to, že za vítězem Luisem Salomem zaostal o pouhých 11 vteřin.
Jakub Kornfeil: „Start jsem neměl špatný. Trošku problém ale přišel ve druhé zatáčce, do které jsem nenajel úplně dobře. Abych řekl pravdu, v úvodních kolech jsem se necítil moc dobře, a proto jsem nechtěl nijak bláznit. Během závodu jsem se usadil ve tříčlenné skupince s Moncayem a Masbouem. Byl to dobrý souboj plný předjížděcích manévrů, takže jsem si docela dobře zazávodil. Oba dva soupeři byli opravdu hodně rychlí a Moncayo se pokoušel o předjetí snad úplně všude. Řekl jsem si, že ho musím udržet za sebou a skupinu vyhrát. Potvrdil se náš poznatek, že gumy budou hodně trpět. Posledních pět kol to byl opravdový masakr, protože to téměř vůbec nedrželo. Zejména pak předek, který měl tendenci se neustále zavírat. Velké horko celý závod také nikterak neulehčilo, ale povětrnostní podmínky byly pro všechny samozřejmě stejné. Neustálé útoky ze strany Moncaya se mi podařilo ustát a nakonec jsem si dojel pro to osmé místo, se kterým dneska můžu být spokojený. Těch osm bodů obrovsky pomohlo. Sice jsem se průběžně nikam neposunul, ale stáhl jsem soupeře přede mnou. Největší radost mám pak ze ztráty, o kterou jsem zaostal, protože dnešních jedenáct vteřin za vítězem opět posunulo mé osobní maximum. Za týden nás bude čekat domácí závod v Brně, na který se už teď velmi těším!“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist