Kornfeil podepsal s týmem SIC Racing

Český motocyklový závodník Jakub Kornfeil podepsal smlouvu s týmem Sepang International Circuit (SIC) Racing Team a v roce 2015 bude týmovým kolegou Malajce Zulfahmi Khairuddina. Na předběžné startovní listině Kornfeil figuroval u francouzské stáje CIP, ale dnešní oznámení malajské stáje celou situaci uvedlo do nového světla.

Jak Malajci píšou v tiskové zprávě, vedení týmu počítá s tím, že Jakub Kornfeil se bude dobře doplňovat s jejich domácím závodníkem Zulfahmi Khairuddinem. Oba jezdci buou mít k dispozici motocykly značka KTM. Šéf SIC Datuk Razlan Razali, jen před pár dny oznámil účast malajského týmu v mistrovství světa a Jakuba Kornfeila považuje ve svém týmu za již zkušeného závodníka. „Navzdory jeho věku přichází s enormním množstvím zkušeností a bude obrovským přínosem pro tým,“ řekl.
„Jsem si jistý, že se bude vhodně doplňovat se Zulfahmim a společně vytvoří skvělou jezdeckou sestavu. Spolu s Johanem Stigefeltem v pozici šéfa týmu, máme pro nadcházející ročník mistrovství světa velmi silný komplet,“ dodal Datuk Razlan Razali.

Ve své tiskové zprávě Jakub Kornfeil uvedl: „V MotoGP už jsem strávil celkem pět sezón. Je mi velkým potěšením, že do té šesté zavítám do týmu SIC. S Johanem se dobře známe a z naší nadcházející spolupráce mám velkou radost. Je to něco jako splněný sen. Ve Fahmim vidím velmi silného týmového kolegu. Věřím, že spolu budeme v průběhu sezóny spolupracovat a dokážeme pracovat jako opravdový tým.“

„Za tuto příležitost chci moc poděkovat Dato Razlanovi a již zmíněnému Johanovi Stigefeltovi. Zůstáváme na KTM. Ještě nikdy v Moto3 jsem nezůstal dva roky na stejném stroji. Jsem přesvědčený, že zkušenosti nabyté během letošního roku nám pomůžou s motocyklem dobře zacházet.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist