Jorge Navarro nahradí u Marc VDS Belgičana Loie

Po Velké ceně Německa došlo k ukončení spolupráce mezi belgickým týmem Marc VDS Racing a jejich závodníkem Livio Loiem, který nesplnil očekávání vedení týmu a proto se v polovině sezony jejich cesty rozešly. Jak tým již dříve avizoval, měli hledat adekvátní náhradu, kterou teď našli v osobě Jorge Navarra.

Španěl Jorge Navarro je v současné chvíli jezdcem španělského motocyklového šampionátu CEV, kde jen před pár týdny získal v Albacete své letos první vítězství v závodu Moto3. V průběžném hodnocení mu patří druhá pozice a v závodění bude s týmem Machado-Came nadále pokračovat, protože má stále určitou šanci na zisk titulu.
V mistrovství světa už osmnáctiletý Španěl třikrát závodil na divokou kartu, ale s týmem Marc VDS Racing pojede závod v Indianapolisu poprvé jako stálý jezdec světového šampionátu. Na rozdíl od CEV, kde sedlá motocykl Ioda, pojede v mistrovství světa s motocyklem třídy Moto3 Kalex-KTM.

„Nahradit Livia v našem Moto3 týmu bylo těžké rozhodnutí, ale v úvodu sezony jsme si dali celkem jasné a reálné cíle, které se mu nepodařilo naplnit,“ uvedl šéf týmu Marc VDS Racing Michael Bartholemy. „Jako tým jsme již nemohli udělat víc proto, aby se po výsledkové stránce zlepšil, takže z toho důvodu došlo k tomuto těžkému rozhodnutí Livia nahradit v průběhu sezony.“
„V Jorge Navarrovi máme mladého jezdce, který již předvedl svůj potenciál několika působivými výkony ve španělském mistrovství Moto3, ale kvůli nedostatku financí neměl možnost udělat krok až na úroveň světového šampionátu. My máme rozpočet a Jorge jasně ukázal, že je rychlý, což by pro nás bylo perfektní spojení. Je to velká příležitost pro jakéhokoliv jezdce a já pevně věřím, že ji Jorge dokáže plně využít.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist