Jízdu na Hondě si začínám užívat, říká Kornfeil

Jakub Kornfeil zavítal se svým týmem Drive M7 SIC Racing opět do Jerezu. Tentokrát k prvnímu ze dvou oficiálních testování, které již probíhá pod hlavičkou IRTA. Slunečné počasí na jihu Španělska konečně Jakubovi a jeho týmu umožnilo se plně věnovat práci na svém motocyklu Honda NSF250RW.

První den se náš závodník potýkal s problémy na přední části stroje. S časem 1'48,403 sekundy a hlavně pocitem z jízdy nebyl náš závodník rozhodně spokojen. Analýza dat a odlišné nastavení nakonec částečné řešení přineslo, což druhý den znamenalo osobní maximum na 1'47,419 sekundy.

Poslední den testů Jakub testoval některé nové díly. Třebaže musel kvůli počasí vynechat první část testu, ve finále zaznamenal svůj nejlepší čas 1'47,509 sekundy a devátou příčku. Celkově pak Kornfeil skončil čtrnáctý. Další tři dny testování budou mít jezdci třídy Moto3 k dispozici od 11.března v Kataru.

„První den jsem měl velké problémy zejména v rychlých zatáčkách,“ uvedl po skončení testu Jakub Kornfeil. „Až v posledním tréninku se podařilo nastavení trošku více vychytat a já konečně vylepšil svůj čas. Druhý den jsme opět vyzkoušeli nějaké další věci a podařilo se motorku o něco lépe nastavit.“

„Udělal jsem velký pokrok také co se zajetého času týče. Třetí den testů jsme dále pracovali s některými novými díly od Hondy. Získali jsme opět mnoho informací a pocit z jízdy posunuli zase o něco výš. Jízdu na Hondě si začínám užívat a to je to v tuto chvíli to hlavní.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist