Jason Dupasquier zemřel

Švýcar Jason Dupasquier měl v sobotní kvalifikaci Moto3 vážnou nehodu, když dostal na výjezdu ze zatáčky higsider a došlo ke kontaktu s dalšími dvěma jezdci. Lékaři švýcarského závodníka ošetřovali přes půl hodiny na trati, posléze ho vrtulník přepravil do nemocnice ve Florencii. V neděli v poledne bylo oznámeno, že Dupasquier svým zraněním podlehl.

Devatenáctiletý Jason Dupasquier byl přímo na místě dlouho ošetřován než ho vrtulník transportoval do nemocnice ve Florencii. Dle krátkého sdělení FIM je ve vážném stavu, absolvuje předoperační vyšetření a zřejmě bude následovat operační zákrok.

Stav švýcarského závodníka je nyní klasifikován jako velmi vážný. Zatím se nikde nehovoří o tom, jaká zraněný mladý jezdec utrpěl. Všichni teď čekají na informace z nemocnice.

Aktualizace 30. 5., 10:26: Podle doposud nepotvrzených informací podstoupil Jason Dupasquier operaci hrudníku a zůstává v kritickém stavu. Objevují se spekulace o poškození mozku. Za rodinou Dupasquiera odcestoval jeho krajan Thomas Lüthi, který se stejně jako mladíkův týmový kolega Ryusei Yamanaka rozhodl vynechat nedělní program.

Aktualizace 30. 5., 12:15: Jason Dupasquier svým zraněním bohužel podlehl. V neděli v poledne o tom informovalo ředitelství závodů.

Jason Dupasquier začal svou kariéru v Supermoto, kde se stal několikanásobným švýcarským šampionem. Do světového šampionátu Moto3 vstoupil v roce 2020. V úvodu letošní sezóny skončil v prvním volném tréninku v Kataru v první pětce, v nedělním závodě pak dojel poprvé v životě mezi desítkou nejlepších. Svůj nejlepší výsledek v kariéře v Moto3 si zapsal v Jerezu, kde skončil na sedmé pozici. Po pěti úvodních závodech měl jezdec v průběžné hodnocení mistrovství světa 27 bodů.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 6 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Mistr-kat přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist