Jakub Gurecký na tandemu s Vláďou: Vítěz Northern Talent Cupu

Seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou navštívil letošní vítěz seriálu Northern talent cup Kuba Gurecký. Ten si tímto zajistil automatický postup do Red Bull Rookies Cupu, který se jede v rámci MotoGP, a ze kterého vzešla hezká řádka skvělých závodníků pro kategorii Moto3.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O začátcích na motorce a přestupu do „velkého světa“ silničních závodů
  • Co je to Northern Talent Cup a jak to v něm chodí
  • O závodní motorce, na které jezdil a na kterou přestupuje
  • Jak se na závodění připravuje a co všechno trénuje
  • O týmu, brněnské akademii a kamarádech
  • Jak se těší na Red Bull Rookies Cup a jak se na něj bude připravovat
Náš tip

Stahujte v plném znění - gurecky.mp3

 

Kuba Gurecký je jeden z největších talentů české silnice a dokázal to tím, že letos celkově vyhrál šampionát Northern Talent Cup. Nebylo to úplně jednoduché, ale na druhou stranu říká, že od začátky sezony všechno klapalo a na trati se dařilo. Pokud vás zajímá, jak to v Northern Talent Cupu chodí, na jaké motorce se závodí a kde se šampionát jezdí, poslechněte si rozhovor. Kuba v něm vypráví o své přípravě mimo motorku a také o tom, čemu přikládá velkou váhu a co má smysl. Že trénuje na kole, to mě nepřekvapilo, ale že jezdí kolovou, to mě celkem dostalo.

Rozhovor přiblíží začátky na motorce a také okamžik, kdy se zábava posunula do dalšího patra. Začal trénovat pod křídly brněnské akademie, kde trénují Petr Seménka a Michal Šembera. V této chvíli je členem Brno Circuit Junior Racing Teamu, který se věnuje mladým talentům a snaží se je posunout dál. Netrvalo dlouho a Kuba se vyrazil popasovat se zahraniční konkurencí do Španělska. Jak sám říká, ve Španělsku to byla velká škola a dalo mu to spoustu zkušeností a získal potřebnou agresivitu. Poslechněte si rozhovor se šikovným závodníkem, kterému budeme moci příští sezonu fandit v prestižním Red Bull Rookies Cupu a věřme, že nám bude dělat radost, jako letos.

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist