Hanika: Pozice není taková, v jakou jsme doufali

První kvalifikaci mistrovství světa dnes v Kataru absolvoval sedmnáctiletý brněnský závodník Karel Hanika, který v letošním roce jede premiérový ročník seriálu Grand Prix s týmem Red Bull KTM Ajo. Po tréninkové části, v níž byl Karel Hanika celkově desátý, zajel v kvalifikaci Moto3 devatenáctý čas.

Přitom Karel Hanika většinu kvalifikace strávil v první patnáctce. Bohužel mu nevyšel závěr, protože mu nějakou chvíli trvalo než získal prostor pro zajetí rychlého kola, a když jel to poslední na nových pneumatikách, došlo v deváté zatáčce k pádu, takže čas 2´08,109 sekundy byl jeho kvalifikačním maximem.
Český závodník tovární KTM se proto v neděli postaví do sedmé řady, kde bude také dvacátý Belgičan Livio Loi a jeho kolega z Red Bull Rookies Cupu jednadvacátý Ital Enea Bastianini. Start závodu katarské Grand Prix v třídě Moto3 je v neděli v 17:00 hodin.

„Naše dnešní pozice není taková, v jakou jsme doufali,“ řekl úvodem Karel Hanika. „Kvalifikační trénink nezačal nejlépe. Měli jsme nějaké potíže, protože podmínky byly úplně jiné než včera a snažili jsme se tomu přizpůsobit motorku.“
„Při posledním výjezdu jsem nedokázal najít ten ideální okamžik pro zajetí rychlého času a v posledním kole jsem pak v deváté zatáčce přišel o předek. Myslím, že to zítra bude lepší,“
dodal odhodlaně jezdec stáje Red Bull KTM Karel Hanika.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist