GP Německa – Králem Sachsenringu zůstává Marc Márquez

Kapitoly článku

Moto3 – Závod (27kol)

Do 27kol závodu odstartoval z pole position český závodník Filip Salač (Rivacold Snipers Team). Po své pravici měl Salač dvojici Dennis Foggia (Leopard Racing) a Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse). Z druhé řady vyrazil John McPhee (Petronas Sprinta Racing), Kaito Toba (CIP Green Power) a Lorenzo Fellon (SIC58 Squadra Corse). Třetí řada a Niccoló Antonelli (Avintia Esponsorama Moto3), Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) a Stefano Nepa (BOE Owlride).

Po startu si první místo udržel Filip Salač, ale jen po první zatáčku, tak se před českého závodníka dostal Kaito Toba, Tatsuki Suzuki a John McPhee. Český závodník jel čtvrtý a za ním Dennis Foggia, Lorenzo Fellon, Andrea Migno a Pedro Acosta. Do třetího kola najel jako první Kaito Toba, druhý John McPhee, třetí Dennis Foggia, čtvrtý Tatsuki Suzuki a pátý Andrea Migno. Filip Salač byl sedmý. Projet boxovou uličkou musel Darryn Binder za incident z první kvalifikace. Na zemi skončil Adrian Fernadez (Sterilgarda MaxRacing Team) a v pátém kole Yuki Kunii (Honda Team Asia).

Po pěti odjetých kolech vedl Pedro Acosta za níž jela skupina s jezdci Dennis Foggia, Tatsuki Suzuki, John McPhee, Andrea Migno, Kaito Toba, Stefano Nepa a Lorenzo Fellon. Český závodník Filip Salač byl třináctý a na vedení ztrácel něco přes jednu sekundu. Španěl Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) dostal za kontakt s Japoncem Kuniim průjezd dlouhým kolem “Long lap penalty“. V jedenáctém kole havaroval Argentinec Gabriel Rodrigo (Indonesian Racing Gresini Moto3).

Ke konci závodu začaly hromadné pády. Nejdřív ale klání ukončil Filip Salač, pak havaroval Ryusei Yamanaka, Stefano Nepa a Lorenzo Fellon, Romano Fenati musel mimo trať. Havaroval Jaume Masia. V závodu už po pádu nepokračoval ani Riccardo Rossi. Závod deset kol před koncem vedl Dennis Foggia, jehož těsně následoval Tatsuki Suzuki, Pedro Acosta, Sergio Garcia a Kaito Toba. Jihoafričan Darryn Binder jel patnáctý. Třináctý Romano Fenati dostal penalizaci “Long lap penalty.“

Pět kol před cílem vedl Pedro Acosta za nímž jel Dennis Foggia, Sergio Garcia, Andrea Migno, Tatsuki Suzuki, Jeremy Alcoba a Kaito Toba. Pozice se měnily v každé zatáčce a samozřejmě i jméno vedoucího jezdce. Jedenáctý John McPhee dostal varování ohledně limitů tratě. O něco později uviděl stejné varování také Japonec Tatsuki Suzuki. Tři kola před koncem dojeli vedoucí skupinu další tři jezdci. Vedl Dennis Foggia, jemuž se povedlo ujet ostatním pronásledovatelům o tři desetiny. Ale jen do okamžiku než projeli cílovou rovinkou. V posledním kole dostal třetí Jeremy Alcoba zprávu, že musí jednu pozici pustit za překročení limitu tratě v jedenácté zatáčce.

Závod vyhrál Pedro Acosta, lídr průběžného hodnocení, jemuž se dlouho nedařilo dosáhnout na stupně vítězů. Na druhé pozici projel cílem Kaito Toba, třetí byl Jeremy Alcoba. Jezdec týmu Gresini jel v závěrečném kole druhý, pak před sebe pustil Tobu, takže by tím měl splnit požadavek vedení závodu. Jenže vedení bylo jiného názoru a Alcobovi řekli, že je čtvrtý. Na třetí místo se tak posunul Dennis Foggia. O jednu pozici přišel kvůli překročení limitu tratě také Tatsuki Suzuki a Sergio Garcia. Filip Salač, který startoval z první pozice, závod nedokončil.

GP Německa, Moto3 – závod (27kol)
28°C, dráha suchá, 33°C, vlhkost: 53%
1. # 37 Pedro ACOSTA SPA Red Bull KTM Ajo KTM 39'38.791
2. # 27 Kaito TOBA JPN CIP Green Power KTM +0.130
3. # 7 Dennis FOGGIA ITA Leopard Racing Honda +0.259
4. # 52 Jeremy ALCOBA SPA Indonesian Racing Gresini Moto3 Honda +0.206
5. # 16 Andrea MIGNO ITA Rivacold Snipers Team Honda +0.459
6. # 23 Niccolò ANTONELLI ITA Avintia Esponsorama Moto3 KTM +0.728
7. # 11 Sergio GARCIA SPA Gaviota GASGAS Aspar Team GASGAS +0.537
8. # 24 Tatsuki SUZUKI JPN SIC58 Squadra Corse Honda +0.647
9. # 43 Xavier ARTIGAS SPA Leopard Racing Honda +0.864
10. # 28 Izan GUEVARA SPA Gaviota GASGAS Aspar Team GASGAS +6.557
11. # 17 John MCPHEE GBR Petronas Sprinta Racing Honda +7.512
12. # 22 Elia BARTOLINI ITA Avintia Esponsorama Moto3 KTM +7.576
13. # 55 Romano FENATI ITA Sterilgarda Max Racing Team Husqvarna +20.902
14. # 40 Darryn BINDER RSA Petronas Sprinta Racing Honda +37.855
15. # 19 Andi Farid IZDIHAR INA Honda Team Asia Honda +38.297
16. # 53 Deniz ÖNCÜ TUR Red Bull KTM Tech 3 KTM +54.714
17. # 66 Joel KELSO AUS CIP Green Power KTM +58.423
18. # 6 Ryusei YAMANAKA JPN CarXpert PruestelGP KTM +1'27.070
               
Závod nedokončil/neklasifikován:        
  # 82 Stefano NEPA ITA BOE Owlride KTM  
  # 5 Jaume MASIA SPA Red Bull KTM Ajo KTM  
  # 54 Riccardo ROSSI ITA BOE Owlride KTM  
  # 20 Lorenzo FELLON FRA SIC58 Squadra Corse Honda  
  # 12 Filip SALAČ CZE Rivacold Snipers Team Honda  
  # 2 Gabriel RODRIGO ARG Indonesian Racing Gresini Moto3 Honda  
  # 31 Adrian FERNANDEZ SPA Sterilgarda Max Racing Team Husqvarna  
  # 92 Yuki KUNII JPN Honda Team Asia Honda  

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 3 Kč
KubaLou přispěl 3 Kč
SLAY přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist