Filip Salač po kvalifikaci Moto3 v Austinu

Závodníci třídy Moto3 vyrazili do své kvalifikace na Okruhu Amerik jako první a trať byla ještě mokrá. Teplota vzduchu byla jen na 16°C a asfaltu 19°C. Filip Salač zajel dvě měřená kola a při nájezdu do třetího skončil bez varování na zemi, takže už víc nestihl. Do závodu tak bude startovat z 28. místa, a před sebou má výzvu v podobě stíhací jízdy.

„Třetí trénink byl zrušený kvůli velkému dešti, bouřce a nedaleko od nás bylo i tornádo,“ prozradil po kvalifikaci Filip Salač. „Proto se to nejelo a šli jsme rovnou do kvalifikace. To mi moc nevyhovovalo, ale měli jsme to všichni stejné. Objel jsem dvě měřená kola a při nájezdu do třetího se mi na rovince zavřel předek. Do teď mi není jasné, jak jsem mohl takhle spadnout a ani s týmem jsme ještě nenašli žádnou příčinu.“

„Myslím si, že jsem musel na něco najet. Jel jsem s narovnanou motorkou, brzdil plynule a nešlo o žádné prudké brzdění. Musíme to ještě vyřešit, ale jsem hodně zklamaný a moc mě to mrzí. Naštěstí jsem v pořádku, ale zítra to bude hodně těžké. Odjel jsem jen dva tréninky na suchu a ti, co tu jedou více let, to budou mít o dost jednodušší. Uvidíme v závodě."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist