Do závodu Salač odstartuje jedenáctý

Druhým dnem pokračoval letošní třináctý podnik světového šampionátu silničních motocyklů MotoGP na okruhu ve španělském Aragónu. Na trať opět vyjel v kategorii Moto3 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Na programu byl dnes poslední volný trénink a kvalifikace. Ve třetím volném tréninku byl Salač dvacátý a musel tak absolvovat Q1. V té se mu podařilo postoupit do Q2, kde skončil na jedenáctém místě.

Poslední trénink znamenal pro Filipa dvacáté místo a výsledkový propad oproti předchozím tréninkům. „Ráno jsem měl dobrý rytmus, ale v posledním výjezdu na nových pneumatikách jsem měl převody na motorce nastavené tak, aby to na rovince vyšlo a jel jsem ve skupině. Bohužel to se nepodařilo a rychlé kolo jsem musel zajet sám. Na třetím sektoru jsem byl 0,8 o sekundy rychlejší, ale při výjezdu na dlouhou rovinku jsem koukal na budík a pomalu to ubývalo. Před poslední zatáčkou jsem měl už jen 0,1 sekundy. Všechno jsem ztratil na dlouhé rovince kvůli převodu,“ okomentoval poslední volný trénink Filip.

První část kvalifikace Salačovi naštěstí vyšla a postoupil ze druhé pozice mezi nejlepších osmnáct jezdců. V Q2 skončil český reprezentant těsně za hranicemi první desítky a do zítřejšího závodu tak odstartuje ze čtvrté řády. „Do kvalifikace jsem první kolo zajel také sám, bylo to docela rychlé, motorka byla v pohodě. Ve druhé kvalifikaci jsem se chtěl chytit, ale před dlouhou rovinkou jsem musel předjet ještě pomalejšího jezdce. Pak jsem neměl slipstream a nakonec on ještě předjel mě. Tam jsem bohužel ztratil třeba tři desítky. I tak jsem spokojený, motocykl funguje dobře, předjíždět mohu také v pohodě, takže už se těším na zítra,“ uzavřel sobotu Salač.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist