Body za deváté místo pro Jakuba Kornfeila

Před druhým závodem letošního seriálu MotoGP si s jezdci Moto3 trošku pohrála příroda. Pod zataženým nebem piloti závodili na osychající trati s nejistou vyhlídkou ohledně dalších přeháněk. Český závodník Jakub Kornfeil startoval z páté řady a krátce po startu se prodral až do první desítky. Cílem nakonec projel evátý.

Po startu byl Jakub Kornfeil v první desitce, ale tuto pozici neudržel. S Niccoló Antonellim a Juanfranem Guevarou pak sváděli boje o jedenácté místo. Pád Francouze Caneta celou skupinu o příčku posunul a Kornfeil tak měl možnost bojovat o další umístění v top ten.

Guevara na své soupeře v závěru ztratil a Kornfeil Itala Antonelliho udržel za svými zády. Po pádu Malajce Adama Norrodina už nic nestálo v cestě, aby si Jakub dojel pro deváté místo. V hodnocení šampionátu je na průběžném osmém místě.

Jakub Kornfeil po závodu v Argentině řekl „Podmínky dnes byly opravdu obtížné. Od začátku do konce jsem se snažil o jediné, neupadnout. Zhruba v polovině závodu jsem měl na dostřel skupinu bojující o čtvrté místo.“

„Pak jsem ale nemohl několik zatáček předjet Livia Loie, čímž se kontakt přerušil. Poté jsme začali bojovat s Antonellim a Guevarou. V tu chvíli jsem byl třináctý a kromě dojetí závodu jsem hrozně chtěl ještě i top ten. To se nakonec podařilo, mám dalších sedm bodů a průběžné osmé místo v šampionátu, což je určitě velmi dobrá zpráva.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist