Ani další mečbol Danny Kent neproměnil

Britský závodník Danny Kent je po celou sezonu jasným lídrem průběžného hodnocení nejnižší kategorie motocyklového šampionátu Moto3, nicméně proměnit důležitý mečbol, který by znamenal zisk mistrovského titulu, do této chvíle nezvládl. Jezdec týmu Leopard Racing je připraven stát se prvním britským šampionem seriálu Grand Prix od roku 1977, kdy naposledy slavil titul mistra světa jezdec kubatury pětistovek Barry Sheene.

Jednoduše to vypadá o to hůř se to ale proměňuje v praxi. Danny Kent má obrovský náskok pokud vezmeme v úvahu fakt, že před posledními dvěma závody vede náskokem čtyřiceti bodů. Jak už jsme ale mohli vidět, nemá problém v závodech chybovat a skončit s nulou, takže napětí roste s přibývajícím časem, který ještě do konce sezony zbývá.

V Austrálii byl blízko šance titul získat už na Phillip Islandu, ale řekněme chtěl možná až příliš závod vyhrát než aby se spokojil s málem, třebaže by to znamenalo jistotu titulu. Díky agresivní jízdě se dostal do střetu se soupeřem a to vyřadilo nejen jeho, ale také jeho do té doby nejbližšího soupeře Enea Bastianiniho. Ve hře o titul je najednou Miguel Oliveira, i když jeho šance nejsou příliš velké. Jasné je jedno, pokud Danny Kent dojede v Malajsii před Portugalcem, titul má jistý.

„Abych byl upřimný, tak jsem trošku zklamaný výsledkem víkendu, protože jsem se tu na motorce cítil hodně silný během každé z jízd a to včetně závodu. Cítil jsem, že můžeme Phillip Island opustit v pozici šampionů,“ uvedl po závodu v Austrálii zklamaný Danny Kent, který vyhrál sobotní kvalifikaci, ale kvůli pomalé jízdě přišel penalizací dokonce o šest pozic na startu.

„Závodil jsem ve vedoucí skupině a bylo snadné s nimi držet krok, ale v brzdné zóně před vlásenkou jsem dostal ránu od jednoho z jezdců, byl jsem široký a přišel o řadu pozic. Rychle jsem ale ztracené pozice dokázal získat zpět a o dvě kola později jsem už jel šestý. Pak jsem dostal další ránu, která mě už definitivně vyřadil ze závodu.“

„Takže nyní je Enea mimo hru o titul, ale veškerou pozornost teď potřebujeme věnovat Miguelu Oliveirovi, který je čtyřicet bodů za námi. Je třeba v posledních dvou závodech tvrdě zabrat počínaje maximální koncentrací na nadcházející víkendový podnik v Malajsii,“
dodal britský závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist