Alonso Lopez posílí v příštím roce řady nováčků Moto3

Jezdec juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 Alonso Lopez po skončení sezony přestoupí do seriálu Grand Prix, kde bude členem týmu Estrella Galicia 0,0. Týmovým kolegou patnáctiletého Španěla bude jeho zkušenější krajan Aron Canet.

V průběžném hodnocení FIM CEV Repsol Moto3 je Alonso Lopez čtvrtý v pořadí a před posledními dvěma závody ve Valencii má stále šanci bojovat o titul vicemistra, na něhož mu schází jen čtyři body. Je jezdcem stáje Junior Team Estrella Galicia 0,0 a ve stejných barvách bude pokračovat také ve svém premiérovém ročníku jezdce seriálu Grand Prix.

„Jsem moc rád za šanci, kterou mi tým Estrella Galicia 0,0 s přestupem do mistrovství světa dal,“ uvedl Alonso Lopez. „Mým prvním cílem je za dva týdny bojovat o vicemistra v šampionátu FIM CEV Repsol Moto3. Budu chtít na toto umístění dosáhnout, protože by to bylo to nejlepší poděkování týmu za jejich vloženou důvěru.“

Z prostředí juniorského šampionátu přichází do seriálu MS Moto3 také Jaume Masia, jenž spojil síly s Platinum BAY, a juniorský mistr světa Dennis Foggia, který pojede s týmem SKY Racing VR46 Team.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
kopetr přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist