Aktuálně z Estorilu

Ještě než vyrazí nová kubatura Moto3 ke svému prvnímu dnešnímu volnému tréninku - pozor v Portugalsku je o hodinu méně než u nás - a ten otevře závodní víkend v Estorilu, podívejme se na několik novinek, jak jsme je zaznamenali přímo v portugalském paddocku zásluhou "Radia Paddock".

Místo nemocného německého jezdce Jonase Folgera - mononukleóza - pojede v Estorilu Ital Armando Pontone druhý motocykl týmu Iodaracing Project, tedy model TR002. Armando Pontone tak dostává od Giampiera Sacchiho třetí šanci na divokou kartu, předtím startoval tento 19-letý pilot v sezóně 2010 v Mugellu (20°) a v Misanu (18°) za stáj Aprilia Junior GP Racing Dream.
Za diskvalifikovaného Fina Niklasa Aja pojede v týmu TT Motion Events Racing jako náhradník Španěl Joan Olive. Tento zkušený španělský jezdec je oficiálním testovacím jezdcem továrny KTM v kubatuře Moto3 a od samého počátku se spolupodílel na vývoji rakouského motocyklu KTM32 a v letošní sezóně by měl ještě minimálně jednou startovat s wild card. Joan Olive byl protagonistou kubatury 125 GP (jezdil mimochodem s Pedrosou, Eliasem a Stonerem za tým Telefonica Movistar Junior manažéra Alberta Puige). Vloni jsme ho viděli v šampionátu GP s motocyklem FTR v kubatuře Moto2 za stáj Aeroport de Castello ex-vítěze Grand Prix Alexe Debona.

Aktuální mistr Německa Jack Miller, australský pilot jedné ze dvou motorek Honda NSF250R italského týmu Caretta Technology bude v Estorilu chybět, neboť má zlomenou klíční kost po pádu v Jerezu. "Klokan" byl sice hned v pondělí operován v Barceloně v nemocnici "Clinica Universitaria Dexeus di Barcellona" známým motocyklovým doktorem Xavierem Mirem, ale ten mu doporučil portugalský závod vynechat a zúčastnit se až příštího závodu v Le Mans. Místo Australana Millera pojede Ital Manuel Tatasciore, který vloni debutoval právě u nás v Brně a od té doby startoval v šampionátu kubatury do 125 ccm pravidelně.
Druhá divoká karta pro Alexe Marqueze. Mladší bratr vicešampiona Moto2 Marca Marqueze dostává po Jerezu další šanci od svého týmu Monlau Competicion, když v Estorilu bude sedlat motocykl s podvozkem Suter a s motorem Honda. Španělský vicešampion vyhrál druhé kolo CEVu na novém okruhu v Navaře. Marquez Jr skončil ve své premiéře Grand Prix v Jerezu na výborném 12. místě.

Japonec Kenta Fuji to přes své bolestivé zranění v Estorilu zkusí. Japonský mistr J-GP3 Kenta Fuji, jezdec francouzského týmu Technomag CIP, nastoupí přes své zranění pravého ramena a kostrče do tréninků na Grand Prix Portugalska. Tento maldík je synem majitele továrny TSR a i z tohoto důvodu má k dispozici podvozek TSR 3 vybavený motorem Honda.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist