„Byla to jedna velká tragédie,“ hodnotí Filip Salač úvodní kvalifikaci sezóny

Filipovi Salačovi se start sezóny příliš nepovedl. Nedařilo se mu jak v trénincích, tak v kvalifikaci, v níž nakonec obsadil 23. místo. „Byla to jedna velká tragédie,“ hodnotí český závodník, který bere veškerou vinu za pozdní výjezd z boxu na sebe. „Měl jsem si prostě písknout, že jedu,“ říká.

„Ve třetím tréninku jsem měl v první kole pád, nevím, jestli jsem na něco najel, nebo mě podfoukl vítr, ale když jsem pustil přední brzdu při nájezdu do sedmé zatáčky, tak se mi pomalu zavřel předek a nedokázal jsem to ustát,“ vysvětlil Salač, co se událo na trati.

„Ke konci jsem vyjel na nových pneumatikách a nedokázal jsem zrychlit. Chtěli jsme se pokusit o postup do Q2, ale nedal jsem to.“

Bojovat o její účast tak musel český závodník v kvalifikaci první, která se mu však nepovedla podle jeho představ. „Do kvalifikace jsme vyjeli na použitých pneumatikách, chtěl jsem dát dvě kola, abych zase dostal zpátky trochu feeling. Teplota trati nebyla tak vysoká, povedlo se to, nejel jsem špatně. Po nazutí nových pneumatik jsme se v týmu bavili, že to dokážu zajet i sám. Dohodli jsme se, že mě vypustí, ale jak dali motorku do startováku, tak jsme prostě jen čekali,“ přiblížil v tiskové zprávě Salač.

A nebyl jediný. Nájezd do posledního měřeného kola jen o pár sekund nestihlo více závodníků. „Sám to nechápu, při výjezdu z poslední zatáčky mi odpočet času na budíku ukazoval 36 vteřin do konce kvalifikace. Každopádně to beru na svou zodpovědnost, je to moje chyba, měl jsem si prostě písknout, že jedu. Zítra není, co ztratit, nastavení motorky máme. Měl by být silný vítr a někteří jezdci říkali, že si nemyslí, že by se vůbec mělo zítra závodit kvůli písku na trati. Uvidíme, jak to bude probíhat, na dnešek bych chtěl zapomenout a všechnu zodpovědnost beru na sebe. Motor jsme na dnešek vyměnili, takže motorka jela dobře, uvidíme zítra, držte mi palce.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist