Popov má náskok 5 bodů

Finálový závod italského šampionátu se jede tento víkend v Mugellu a ve třídě do 125 ccm vede český talent Miroslav Popov.

Mladý český motocyklový závodník Mira Popov (Ellegi Racing - Aprilia) má o tomto víkendu velkou šanci stát se mistrem Itálie - tedy vítězem šampionátu CIV - v kubatuře do 125 ccm. Po 6 závodech CIVu má Popov na svém kontě 95 bodů, tedy o 5 bodů více než jeho jediný vážný soupeř Francesco Mauriello (Matteoni Racing - Aprilia) - 90 bodů. Vše se zdálo být v podstatě jasné, ovšem v předposledním (šestém) závodě v Misanu si připsal Popov jen 1 bod a jelikož Mauriello vyhrál, tak se rázem šampionát ještě zdramatizoval. 


 A co se vlastně v Misanu stalo? V závodě samotném pršelo, Popov jezdil bez problémů ve vedoucí skupince, ale tři kola před cílem z 2. místa havaroval. Vrátil se sice ještě na trať, ale získal už jen jeden bodík za 15. místo.

15-ti letý Miroslav Popov ovšem pojede v Mugellu na své oblíbené dráze, kde letos už dvakrát závod CIVu vyhrál (19. a 20. června). Třetí v průběžném pořadí, Armando Pontone (Junior GP Racing Dream) má bodů 70, takže šanci na titul má už jen teoretickou.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist