Matyáš Pálka zabodoval v úvodním podniku CIV Minimoto

Třináctiletý motocyklový závodník Matyáš Pálka zahájil novou sezónu prvním závodem italského mistrovství CIV Minimoto na okruhu Happy Valley Cervia. Maty se po loňském celkovém třetím místě v CIV přesunul do nové kategorie, kde již nezávodí s dětmi, ale s téměř dospělými závodníky. Přesto byl svými tréninkovými časy mezi předními jezdci.

V dramatické kvalifikaci, ve které se prvních sedm jezdců vtěsnalo do jedné vteřiny, získal Maty páté místo. Start první závodní jízdy se Matymu nepodařil a do závodu odjížděl kolem osmého místa. Rychlou jízdou se posouval vpřed a předjížděl jednoho jezdce za druhým. V polovině závodu předjížděl jednoho ze soupeřů, po jehož manévru skončil Maty na zemi a stíhací jízda z hloubi pole (17. místo) mohla začít znovu. Stíhačka bohužel skončila pádem v posledním kole díky přehřáté brzdě a konečným jedenáctým místem. Matyášovy časy a rychlost byly příslibem pro druhou jízdu.

Druhá závodní jízda už probíhala dle představ mladého jezdce a po startu ze čtvrtého místa se postupně propracoval až na čelo pole, které dvě kola i vedl. Celý závod se nesl ve znamení soubojů a předjížděcích manévrů na prvních třech místech. Tři kola před cílem využil souboje Matyho se Zaramelou třetí Alex Giacobi a oba je předjel. I když se Matyáš až do posledního metru snažil vybojovat svoji pozici zpátky, nakonec se musel spokojit se třetím místem.

Celkově skončil Matyáš v Happy Valley Cervia na pátém místě a získal 21 bodů do klasifikace italského šampionátu. Po závodním víkendu Matyáš Pálka uvedl: „Prvně jsem měl obavy z přestupu do nejostřejší kategorie minibiků, ale nakonec jsem si závody užil. V sobotních trénincích jsem zajížděl velmi rychlá kola a pomýšlel i na lepší kvalifikační čas. Myslím, že druhá řada na roštu není na nováčka v kategorii „střelců“ žádná ostuda. První závod mi neklapl podle představ, ale naštěstí je v minibicích i druhý závod, a tak jsem mohl ukázat, že mám na víc než poslední příčky. Rád bych poděkoval opět svému týmu GHR za perfektně připravenou techniku, rodině a všem, co mě podpořili aspoň na dálku pozitivními zprávami.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist