Italská federace spustí ve spolupráci s Aprilia Racing novou závodní sérii

Od roku 2020 mají Italové nový šampionát FMI Aprilia Sport Production Championship, který se pojede v rámci národního mistrovství Campionato Italiano Velocita - CIV Junior 2020. Nový šampionát spatří světlo světa díky Aprilia Racing a italské federaci motocyklistů (FMI) s cílem podpořit mladé talenty a pokračovat v mimořádné tradici, které se Italové ve světě dvou kol těší.

Značka Aprilia má ve světě své jméno a s celkem čtyřiapadesáti světovými tituly je skutečnou školou šampiónů. Stačí vzpomenout známá jména z posledních let jako Max Biaggi, Loris Capirossi, Valentino Rossi, Casey Stoner, Marco Melandri, Jorge Lorenzo, Marco Simoncelli, Manuel Poggiali nebo Roberto Locatelli, Tetsuya Harada, Alessandro Gramigni a Kazuto Sakata. A právě řada z nich, a to včetně Biaggiho, Capirossiho a Rossiho, začínala na právě na produkčních strojích.

Koncept nové motocyklové série je pro závodníky od jedenácti let, kteří tímto získají důležité zkušenosti a připraví je na vrchol kariéry v Grand Prix, kde má Itálie již nyní početné zastoupení. Premiérovým ročníkem pro FMI Aprilia Sport Production Championship bude s šesti závody rok 2020 a to v rámci Campionato Italiano Velocita - CIV Junior.

Mladí závodníci pojedou s motocykly Aprilia RS 250 SP, strojem, který byl navržen Aprilia Racing a Ohvale přesně pro tyto účely. Aprilia RS 250 SP využívá celou řadu nejnovějších technologií Noale Racing a nabízí ty nejlepší možné komponenty značek jako Brembo, Öhlins, Pirelli nebo SC Project. Cena takové motorky by měla být pod hranicí 10tisíc euro, aby byla dostupná pro co nejširší okruh motocyklových nadšenců.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
zdenyrr přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Starling přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist