Alexandra Pelikánová obsadila při své premiéře v evropském motocyklovém poháru žen třetí místo

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová vybojovala v úvodním závodu evropského motocyklového poháru žen pódiové umístění, když po startu z pole position a napínavém souboji o vítězství obsadila třetí místo.

První závodní víkend obnoveného evropského motocyklového poháru žen Women’s European Cup se konal na okruhu v Mugellu v rámci italského šampionátu CIV. Alexandra Pelikánová se v tomto poháru představila společně s dalšími dvanácti závodnicemi a už od začátku závodního víkendu patřila se svým motocyklem Yamaha YZF-R3 k těm nejrychlejším.

V závodě bojovala po celých deset kol o první místo, která však nakonec získala Španělka Beatriz Neila Santos. Druhá dojela Roberta Ponziani a třetí právě dvacetiletá brněnská rodačka. „Se závodním víkendem jsem spokojená. Startovala jsem z pole position, zajela nejrychlejší kolo závodu a skončila na bedně,“ uvedla Alexandra Pelikánová, která na vítězku ztratila pouhých 0,181 sekundy. „První místo mi uniklo o vlásek, což je škoda. Ale motorka mi sedla, rychle jsem si zvykla na novou trať, a nakonec vybojovala bednu, takže jsem spokojená.“

 
 

Pro Pelikánovou byl úvodní závodní víkend evropského motocyklového poháru žen v Mugellu premiérou na tomto okruhu. V rámci nadcházejících závodů se postupně představí na dalších italských tratích. „Ráda bych v dalších závodech navázala na dobrý výkon z Mugella a opět bojovala o vítězství,“ uvedla závodnice, která je v celkovém hodnocení ženského poháru na druhém. „Děkuji všem partnerům a fanouškům za podporu, kterou mi vyjadřovali jak během přípravy na letošní sezónu, tak během závodního víkendu,“ dodala Pelikánová.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Normik přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
mrazíček přispěl 2 Kč
Lech přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist