Vostatka zlobila v Aragonii technika, přesto zůstává druhý

Ve dnech 23. a 24. července 2021 jeli jezdci motocyklové série FIM CEV Repsol klání na okruhu MotorLand Aragón. Český závodník Ondřej Vostatek kvůli technickým problémům do bojů o pódium v kategorii Superstock 600 nezasáhl a první závod dokončil sedmý. Ve druhém závodě nebodoval nikdo, protože ten byl zrušen, takže z Aragonie Vostatek odjíždí stále v pozici druhého jezdce průběžného hodnocení kategorie STK600.

Během celého víkendu i tréninků panovalo na trati v Aragónu extrémně teplé počasí a rtuť teploměru se šplhala přes čtyřicet stupňů. Ondřej řešil s týmem nastavení motorové brzdy a potýkal se také s nedostatečným zrychlením motocyklu. V kvalifikaci bojoval o druhé místo, které mu v závěru nakonec o šest tisícin uteklo. Ve druhé kvalifikaci se díky horkému počasí nikdo nezlepšil a Ondřej v posledním kole havaroval. Naštěstí zůstal nezraněn a mohl nastoupit do závodu.

V nedělním warm upu zajel druhý nejlepší čas ve své kategorii. V prvním závodě se po startu ze třetí pozice Ondřej propadl o jedno místo dozadu na čtvrtou pozici. Po té začaly problémy s přední brzdou, která postupně přestala fungovat. Ve třetím kole přestala v poslední zatáčce fungovat úplně a Ondřej nedokázal zatočit a vyjel mimo trať. Podařilo se mu motocykl zbrzdit a vrátil se zpět. Nabral však ztrátu ve výši dvaceti vteřin. Přesto se Ondřej snažil závod dokončit. To se mu podařilo a v cíli si připsal body za sedmé místo. V průběžném pořadí šampionátu zůstává na druhém místě.

Do druhého závodu se týmu podařilo závadu na motocyklu odstranit a Ondřej byl připraven nastoupit na start. Druhý závod a celý program dne byl ale nakonec zrušen po tragické nehodě v kategorii European Talent Cup. Další závody FIM CEV Repsol se pojedou 22. srpna na trati v Jerezu, která patří mezi Ondrovy oblíbené, a kde se pokusí vrátit do bojů o pódium.

„Tento víkend byl bohužel poznamenán velkou tragédií a vše ostatní jde v tento moment stranou,“ uvedl Ondřej Vostatek. „Všechny to mimořádně zasáhlo a těžko se hledají nějaká slova. Jsme všichni myšlenkami s rodinou Huga Millána a je nám to nesmírně líto. Hodně sil a upřímnou soustrast rodině.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist