Makar Yurchenko startuje první, Salač má druhou řadu

Součástí francouzské Grand Prix je druhé kolo sezony mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol Moto3. V pátek jeli mladí a talentovaní závodníci dvoje kvalifikační jízdy, které rozhodly o pozicích na startu závodu, který je na programu v sobotu odpoledne s termínem startu v 16:30 hodin. První pole position si na své konto připsal Rus Makar Yurchenko, český závodník Filip Salač do závodu odstartuje šestý z druhé řady.

Oba kvalifikační tréninky jeli jezdci FIM CEV Repsol Moto3 na vodě, protože pátek byl v Le Mans velmi vydatný co se týče deště. První kvalifikaci vyhrál časem 1'54,120 sekundy Makar Yurchenko (Reale Avintia Academy), který v posledním měřeném kole překonal rozdílem dvou desetin Itala Celestina Vietti Ramuse (Junior Team VR46 Riders Academy). Třetí čas v pořadí nastavil Španěl Raúl Fernández (MRW Mahindra Aspar Team). Filip Salač (Montáže Brož Racing) zvládl devatenáct kol s čtrnáctým časem 1'55,458 sekundy.

Ve druhé kvalifikaci se jelo rovněž na vodě, ale časy byly rychlejší než dopoledne, takže výsledná pozice QP2 určila definitivně pozici na startovním roštu. Nejrychlejším jezdcem na dráze byl znovu Makar Yurchenko, jemuž se s KTM povedlo jako jedinému zajet pod minutu jednapadesát - 1'50,987 sekundy. Na druhou pozici se časem 1'51,068 sekundy posunul Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0,0), jemuž na pole position scházelo jen jednaosmdesát tisícin, třetí Aarón Polanco (Leopard Junior Team) byl o téměř čtyři desetiny pomalejší.

Do druhé řady startovního roštu se kvalifikoval jezdec Mahindry Raúl Fernández, závodník z Thajska Somkiat Chantra (AP Honda RT) a Filip Salač, jehož maximum dne 1'52,047 sekundy bylo o sekundu pomalejší než jaké zajel Rus Yurchenko. Každopádně druhá řada na startu je pro Filipa Salače dobrá výchozí pozice do druhého závodu sezony v němž by rád potvrdil formu z Red Bull Rookies Cupu a získal své první body v MS juniorů. První klání nedokončil kvůli technické závadě palivového systému, takže motivace zajet dobrý výsledek je společně s českým týmem Montáže Brož velmi vysoká.

Závod FIM CEV Repsol Moto3 má termín startu v sobotu 20.května v 16:30 hodin a je vypsán na celkem sedmnáct kol.

Přímý přenos lze sledovat - ZDE

FIM CEV Repsol Moto3 - Kvalifikace (QP1+QP2)
Pátek, 19.května 2017 - Le Mans, Francie
Výsledky - FIM CEV REPSOL Moto3 QP kombinace.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist