Lukáš Pešek obsadil v Barceloně 10. místo

O třetím červnovém víkendu proběhl nedaleko Barcelony třetí podnik španělského mistrovství silničních motocyklů. Lukáš Pešek obsadil ve třídě Moto2 desáté místo.

Třetím podnikem španělského mistrovství silničních motocyklů byl závod na okruhu Catalunya. Lukáš Pešek obsadil v sobotní kvalifikaci patnácté místo, když v nedělním závodě dokázal bodovat desátým místem.

„Nakonec jsme v Barceloně nasadili motor předešlé specifikace, se kterým jel můj týmový kolega v Aragonu. Byl o něco lepší, ale nová pohonná jednotka by měla být někde jinde. Kvalifikace mi zcela nevyšla podle představ, protože jsem chtěl být v první desítce,“ uvedl Lukáš Pešek, který do nedělního závodu třídy Moto2 startoval z patnáctého místa.

„Start mi také nevyšel zcela podle představ. Chtěl jsem alespoň chytit skupinku bojující o osmé místo, což se mi ve finále povedlo. Bylo to ale trochu složité, protože mě předjel jeden jezdec, který mě po zbytek závodu blokoval a nemohl jsem se před něj dostat. Zvolil jsem tedy vyčkávací taktiku a šetřil pneumatiky. V posledním kole jsem se dostal na osmé místo, ale v závěrečné technické pasáži okruhu mě trefil jeden z jezdců na zadní kolo. Tak nějak jsem to ustál a jediné o co jsem se snažil, bylo udržet desáté místo, což se nakonec povedlo,“ popsal nedělní závod český jezdec.

Dalším závodem španělského mistrovství silničních motocyklů je o víkendu 11. až 12. července čtvrtý podnik na okruhu Albacete, kde Lukáš Pešek nikdy nezávodil. „Určitě byla motorka lepší, než se kterou jsem startoval v Aragonu. Stále před sebou máme ale hodně práce. Už proto jsou na příští týden naplánované testy v Albacete, kde se také budu učit pro mě novou trať,“ dodal Pešek.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist