FIM CEV – Závod vyhrál Viu, Salač na body nedosáhl

Součástí víkendu série Grand Prix ve francouzském Le Mans je třetí kolo juniorského světového šampionátu FIM CEV Repsol Moto3. V pátek měli jezdci na programu kvalifikační jízdy, sobota byla dnem závodu. Ten vyhrál poprvé ve své kariéře Aleix Viu, který do závodu startoval z pole position. Český závodník Filip Salač odstartoval díky penalizaci soupeřů šestadvacátý a závod dokončil osmnáctý.

Před závodem jezdci absolvovali zahřívací trénink, kde si velmi dobře vedl Vicente Perez, který ho vyhrál časem 1'43,826 sekundy. Rychlý byl také Filip Salač, jemuž se povedlo zajet deváté nejrychlejší kolo 1'44,693 sekundy. Nicméně start z třetí desítky pole českého závodníka nijak zvlášť v závodě nefavorizoval.

Závod se jel na sedmnáct kol a plný počet bodů si na konto připsal Aleix Viu, jezdec týmu Marinelli Sniper. Necelé dvě sekundy ztratil na vítězství v závodě Raul Fernandez z týmu Ángel Nieto Team. Třetí projel cílem Manuel Pagliani. Jenže Itala v barvách týmu Leopard Racing penalizovali třemi sekundami, takže ten se propadl na šesté místo a body za třetí pozici tak získal Japonec Ai Ogura z Asia Talent Team.

Český závodník Filip Salač do závodu vyrazil šestadvacátý a třebaže dokázal dojet skupinu bojující o mistrovské body, na ty se mu nakonec nepodařilo dosáhnout a cílem projel osmnáctý. V průběžném hodnocení mu patří třináctá příčka. S dvaceti body náskoku je lídrem šampionátu Raul Fernandez, vítěz sobotního klání v Le Mans, Aleix Viu, je nyní třetí. Čtvrtý podnik sezony FIM CEV Repsol přivítá příští měsíc Barcelona.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist