FIM CEV – Závod v Le Mans vyhrál Japonec Kunii, Češi ve třetí desítce

O víkendu jeli ve Francii jediný závod jezdci juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3. Závod byl součástí víkendu francouzské Grand Prix, takže pro jezdce ideální šance nasát atmosféru paddocku, kde by chtěl jednou každý z nich závodit. Plný počet bodů si na konto připsal japonský závodník Yuki Kunii, lídr průběžného hodnocení. Ondřej Vostatek obsadil osmadvacáté místo, Filip Řeháček byl třicátý.

V kvalifikačních jízdách zajel nejrychleji japonský závodník Yuki Kunii (Asia Talent Team), jehož maximem na kolo bylo v pátek 1'42,609 sekundy. Na druhé místo startovního roštu se kvalifikoval Jeremy Alcoba (Laglisse Academy) a třetí v pořadí byl Davide Pizzoli (Leopard Impala Junior Team), jehož ztráta na pole position byla na hodnotě 0,335 sekundy. Český závodník Ondřej Vostatek (IgaX Team) se do závodu kvalifikoval dvaatřicátým časem 1'45,324 sekundy, Filip Řeháček (IgaX Team) zajel sedmatřicátý čas 1'47,223 sekundy, což znamenalo ztrátu na prvního ve výši 4,6 sekundy.

V jediném závodě třetího kola FM CEV Repsol nedal Japonec Yuki Kunii nikomu šanci. Po startu z pole position postupně navyšoval náskok, který v cíli představoval 7,563 sekundy. Za Japoncem už probíhaly daleko napínavější souboje o zbylá dvě místa pódia a to mezi jezdci jako Jeremy Alcoba (Laglisse Academy), José Julián García (Fau55 El señor de las bolsas), Daniel Holgado (Junior Team Estrella Galicia 0.0) nebo Barry Baltus (Sama Qatar Angel Nieto Team). Nakonec to byl García, který těsně porazil Holgada s Baltusem.

Start z pozic daleko od první řady zkomplikoval situaci dvojici českých závodníků. Nakonec z toho bylo osmadvacáté místo pro Ondřeje Vostatka a třicáté pro Filipa Řeháčka, jenž dostal během závodu penalizaci 2,4 sekundy (pravděpodobně zkrácení tratě). Ani jeden ve Francii nebodoval, takže o své první body sezony budou usilovat v dalších dvou kláních, které jsou na programu 9.června v Barceloně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist