FIM CEV – V pozici lídra odjíždí z Valencie Kunii, Pons a Guevara

Druhý podnik sezony FIM CEV Repsol jezdcům nabídl závody na suchém povrchu okruhu Ricarda Torma ve Valencii. To byla pro mnohé vítaná změna, jelikož měli předtím v Estorilu s deštěm skutečně náročné podmínky. Ve světovém šampionátu juniorů Moto3 si nejlépe vedl Japonec Yuki Kunii, který první závod vyhrál, ve druhém obsadil druhé místo a z Valencie odjel v pozici lídra průběžného hodnocení. Jediný závod víkendu evropské série Moto2 vyhrál Edgar Pons, jenž je zároveň vedoucím mužem průběžného hodnocení. Oba závody European Talent Cupu vyhrál Izan Guevara, jenž se díky tomu dostal do čela tabulky. Českým závodníkům se nepodařilo bodovat. Ondřej Vostatek (Moto3) byl dvakrát sedmnáctý, Filip Řeháček (Moto3) první závod nedokončil a ve druhém skončil šestadvacátý. Matyáš Konečný (ETC) se neprobojoval do hlavního závodu, jel v neděli odpoledne klání Serie2, kde obsadil třinácté místo.

FIM CEV Repsol Moto3

Den závodu ve Valencii byl v režii jezdců z Japonska. První klání vyhrál Yuki Kunii (Asia Talent Team), který měl až osm sekund za sebou své soupeře, kteří bojovali o druhé a třetí místo. Nakonec byl v tomto úspěšný Jeremy Alcoba (Laglisse Academy) a Davide Pizzoli (Leopard Impala Junior Team). Ve druhém klání Kuniho až v poslední zatáčce před cílem předjel Ryusei Yamanaka (Junior Team Estrella Galicia 0,0), jenž si vedení udržel až do průjezdu cílem. Druhý byl Yuki Kunii a třetí Daniel Holgado ( Junior Team Estrella Galicia 0,0). Favorit Turek Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) nedokončil ani jeden závod a podobně jak jeho bratr Can Öncü v sérii Grand Prix, zůstává také on daleko za očekáváním.

Češi na body ve Valencii nedosáhli, třebaže jim byl hodně blízko Ondřej Vostatek (IgaX Team). Vostatek oba závody dokončil sedmnáctý, ale zejména v tom prvním byl v přímém souboji o první body sezony jezdce juniorského šampionátu. Brněnský Filip Řeháček (IgaX Team) měl v prvním závodu pád ve vysoké rychlosti, druhé klání dokončil až jako šestadvacátý v pořadí.

Lídrem průběžného hodnocení je s 45 body Yuki Kunii, jeden bod ztrácí Xavier Artigas (Leopard Impala Junior Team), čtyři body schází na vedoucí pozici dvojici Barry Baltus (SAMA Qatar) a Jeremy Alcoba. Top5 uzavírá Ryusei Yamanaka.

FIM CEV Repsol Moto2

Jezdci evropského šampionátu měli ve Valencii jen jeden závod. Ten byl navíc hned v úvodu zastaven červenými vlajkami, jelikož došlo k pádům na olejové skvrně. Bohužel pád na oleji ze stroje Marcela Brennera odnesl Niki Tuuli (Team Stylobike), Matteo Ferrari (Gresini Laglisse Academy) a Alessandro Zaccone (Promoracing). Fin Tuuli to měl se zraněním, takže k opakovanému startu nenastoupil. Závod vyhrál domácí Edgar Pons (Baiko Racing Team), jenž si na konto připsal první triumf v soutěži. Španěl je nyní vedoucím jezdcem šampionátu s náskokem šestnácti bodů na druhého Tuuliho. Na druhé pozici klání ve Valencii dokončil Hector Garzo (CNS Motorsport), třetí byl Tommaso Marcon (Team Ciatti-Speed Up).

European Talent Cup

Oba závody ETC vyhrál Izan Guevara (Cuna de Campeones). Ten první s náskokem téměř půl sekundy, ve druhém to už bylo přes tři sekundy. Druhé místo ukořistil v prvním klání Fermin Aldeguer (Bester Capital Dubai), třetí byl Dirk Geiger (Kiefer Racing). Ve druhém závodě projel cílem na druhé pozici Daniel Muňoz (Oneforex Cardoso School), třetí byl opět německý závodník Dirk Geiger (Kiefer Racing). Nebodovaný závod Serie2, kde mezi sebou bojují jezdci, kteří se nedostali do hlavního závodu, vyhrál David Alonso (Sama Qatar Angel Nieto Team). Jezdec Aspar týmu porazil těsným rozdílem druhého v pořadí, kterým je Mario Mayor (Ikomo Laglisse Academy). Třetí skončil Mattia Volpi (SIC58 Squadra Corse). Český závodník Matyáš Konečný (Redding-Pinamoto RS) obsadil třináctou pozici.

Třetí kolo sezony FIM CEV Repsol 2019 přivítá na svém okruhu Bugatti francouzské závodní město Le Mans. V sobotu 18.května tam ale budu závodit pouze jezdci a týmy světového šampionátu juniorů Moto3. V kompletní sestavě bude šampionát znovu až začátkem června v Barceloně.

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
KARING přispěl -1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist