FIM CEV Repsol – Vítězi prvního podniku jsou Holgado, Roulstone, García a Aldeguer

V portugalském Estorilu odstartoval poslední dubnový víkend motocyklový šampionát FIM CEV Repsol 2021. Jeden závod jeli jezdci světové série FIM Moto3 Junior World Championship, po dvě klání měli na programu zástupci evropského šampionátu Moto2 European Championship a pohárové soutěže mladých talentů Hawkers European Talent Cup (HETC). Český zástupce Ondřej Vostatek obsadil v závodech Moto2 osmnácté a jednadvacáté místo, což v jeho třídě Superstock 600 znamená páté a sedmé místo.

V jediném závodu FIM Moto3 Junior World Championship portugalského víkendu v Estorilu slavil vítězství Daniel Holgado (Aspar Junior Team). Španěl vyhrál náskokem dvou desetin před Davidem Salvadorem Gomezem (TM Racing Factory Team), třetí David Alonso (Aspar Junior Team) už ztratil přes jednu sekundu.

Celkem dva závody měli na programu jezdci Moto2 European Championship. Ten první vyhrál Fermin Aldeguer (Boscoscuro Talent Team-Ciatti) před týmovým kolegou Alonso Lopezem (Boscoscuro Talent Team-Ciatti). Třetím jezdcem v pořadí byl Adam Norrodin (LIQUI MOLY INTACT SIC RACING TEAM). Ve druhém klání vyhrál znovu Fermin Aldeguer, ale už ne s náskokem přes jednu sekundu, ale po hodně těsném souboji v závěru klání, jelikož jeho týmový kolega Alonso Lopez prohrál rozdílem osmatřiceti tisícin. Třetí skončil Lukas Tulovic (LIQUI MOLY INTACT SIC RACING TEAM).

V prvním závodu série Hawkers European Talent Cup slavil první vítězství Australan Jacob Roulstone (Leopard Impala Junior Team), druhý závod vyhrál David Garcia (Finetwork Hawkers Junior Team). Lídrem průběžného hodnocení je ale Adrian Cruces (Cuna De Campeone), který byl v prvním závodu druhý a ve druhém pátý.

Český závodník Ondřej Vostatek (FAU55 TEY Racing) získal z dvojice závodů celkem dvacet bodů a to je prozatím sedmé místo v soutěži jezdců STK600. Druhý jezdec týmu a jeho týmový kolega, Ital Federico Menozzi, je s čtrnácti body osmý. Lídrem je prozatím s plným počtem padesáti bodů Alex Esrig (FAU55 TEY Racing), třetí jezdec týmu Hectora Faubela.

Druhý podnik sezony FIM CEV Repsol 2021 bude 9.května ve španělské Valencii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist