FIM CEV Repsol – Ve Valencii slavil Holgado a Aldeguer, Vostatek je pátý v STK600

Daniel Holgado a Fermín Aldeguer jsou po závodech ve Valencii lídry tříd Moto3 a Moto2. V pohárové sérii Hawkers European Talent Cup vede Adrián Cruces. Český závodník Ondřej Vostatek byl pátý v Superstock 600 a v šampionátu si polepšil na průběžnou pátou příčku. Třetí kolo FIM CEV Repsol je 13.června v Barceloně.

Jezdci a týmy mistrovství světa juniorů, FIM Moto3 Junior World Championship, měli ve Valencii celkem dva závody. Obě klání vyhrál Daniel Holgado (Aspar Junior Team), jenž je lídrem průběžného hodnocení s náskokem 38 bodů. Holgado zatím vyhrál všechny tři závody sezony a je na nejlepší cestě být mezi jezdci bojující o světový titul. Na druhé pozici první závod dokončil Takuma Matsuyama (Asia Talent Team), třetí byl Diogo Moreira (Team Estrella Galicia 0,0). Druhý závod zastavily hned v jeho úvodu červené vlajky, když kolidovala dvojice Alessandro Morosi (Laglisse Academy) s týmovým kolegou Filippo Fariolim (Laglisse Academy). Závod vyhrál Daniel Holgado, druhý byl Jose Julian Garcia (SIC58 Squadra Corse) a třetí Ivan Ortola (Team MTA).

Jezdci evropské série Moto2 European Championship měli jen jeden závod. Ten byl přerušen červenými vlajkami po nehodě Leona Orgise (Avintia Esponsorama Junior Team) a následně zkrácen na devět kol. Cílem projel jako první Fermin Aldeguer (Boscoscuro Talent Team-Ciatti), který si na konto připsal třetí vítězství v řadě, což znamená, že letos ještě nebyl poražen a šampionát vede s náskokem patnácti bodů. Na druhé pozici závod dokončil Alonso Lopez (Boscoscuro Talent Team-Ciatti), jenž je také druhý průběžně. Třetí v závodě, třetí průběžně je Malajec Adam Norrodin (Liqui Moly Intact SIC Racing Team), bývalý jezdec série Grand Prix.

Součástí evropského šampionátu Moto2 je třída Superstock 600, kde závodí Čech Ondřej Vostatek (FAU55 TEY Racing). V hodnocení závodu STK600 byl Vostatek pátý, což mu stačilo, aby si v průběžném hodnocení polepšil a ze sedmé příčky se posunul na pátou, kde má nyní jednatřicet bodů.

Zatím nejvíc, celkem čtyři závody, odjeli jezdci pohárové série Hawkers European Talent Cup. První klání vyhrál Brian Uriarte (Team Estrella Galicia 0,0), ve druhém bral plný počet bodů Alvaro Carpe (MT-Foundation 77). Lídrem průběžného hodnocení je Adrian Cruces (Cuna de Campeones), jehož náskok na druhého Hugo Millana (Cuna de Campeones) má hodnotu jednoho jediného bodu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist