FIM CEV Repsol – V Jerezu mají lídři k dispozici první mečboly

O víkendu je v Jerezu předposlední podnik motocyklové série FIM CEV Repsol (ne pro Moto3) a vedoucí jezdci průběžných hodnocení jednotlivých šampionátů mají první šanci získat titul již s předstihem. Součástí startovního pole everopského šampionátu Moto2 je v třídě STK600 Ondřej Vostatek, který si velmi dobře vedl v Mostě, kde jel na divokou kartu třídu World Supersport.

V Jerezu závodí jezdci všech tří šampionátů FIM Junior Moto3 World Championship, European Moto2 a European Talent Cup. Tentokrát bude nedělní program závodů nabitý, protože každý šampionát má celkem dva závody. Tyto dva závody s maximem 50 bodů můžou také rozhodnout o titulech pro letošní ročník 2021.

V Moto3 je lídrem Daniel Holgado, který má nyní výhodu 60 bodů a pokud ji dostane na hodnotu 75 bodů, tak může slavit, a to tři závody před koncem sezony. V Moto2 vede tabulku průběžného hodnocení Fermín Aldeguer, jehož náskok je na 44 bodech a po dvojici závodů mu stačí, aby vedl náskokem 25 bodů. V sérii European Talent Cup je první Xabi Zurutuza, jemuž náskok 12 bodů k vítězství zatím nestačí, takže potřebuje náskok navýšit tak, aby dva závody ve Valencii již jeho postavení neohrozily.

Český závodník Ondřej Vostatek jede třídu Superstock 600, kde mu nyní patří druhá pozice průběžného hodnocení. Na vedení teď ztrácí 84 bodů, ale co je pro něho zásadní, tak udržet druhé místo a získat potřebný náskok před třetím v pořadí, kterým je Němec Kevin Orgis. Oba teď dělí jen osm bodů.

Náš tip

Časomíra

Časový harmonogram - neděle, 22.srpna 2021

11.00 - Moto3 … ZÁVOD 1
12.00 - European Talent Cup … ZÁVOD 1
13.00 - Moto2 … ZÁVOD 1
14.00 - Moto3 … ZÁVOD 2
15.00 - European Talent Cup … ZÁVOD 2
16.00 - Moto2 … ZÁVOD 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist