FIM CEV Repsol – Titul Moto2 slaví Granado, ETC vyhrál Gonzalez

Neděle byla posledním dnem závodu mistrovství světa juniorů, evropského šampionátu a pohárové soutěže European Talent Cup. Ve FIM CEV Repsol Moto3 bylo o titulu rozhodnuto, takže ve dvou závodech jezdci bojovali o zbývající pozice. Titul mistra Evropy Moto2 získal ve Valencii brazilský závodník Eric Granado a sérii ETC vyhrál Manuel Gonzalez. Ve Valencii byli vidět také závodníci z České republiky a je velká škoda, že sezona tímto víkendem skončila.

FIM CEV Repsol Moto3

V juniorském MS už bylo o titulu rozhodnuto, ale otázkou bylo, kdo získá titul vicemistra a třetí místo, protože na tyto pozice si brousilo zuby víc jezdců. Ti měli jako jediní ve Valencii dva závody, takže se bojovalo o posledních padesát bodů.

V prvním závodu vyhrál Jaume Masia (Cuna de Campeones), jenž rozhodl velmi těsnou bitvu skupiny pěti závodníků. Druhý je úřadující mistr světa Dennis Foggia (Junior Team VR46 Riders Academy), třetí byl Vicente Perez (Reale Avintia Academy). Druhé klání rozhodl ve svůj prospěch Dennis Foggia, jenž tak stylově uzavřel letošní ročník. Ital to ale neměl snadné, protože po vyrovnané bitvě s Alonsem Lopezem vyhrál náskokem pouhé 0,074 sekundy. Třetí skončil Jaume Masia.

Co se týče celkového pořadí šampionátu je mistrem světa Dennis Foggia. Titul vicemistra si ve Valencii vybojoval Jaume Masia, třetí sezonu dokončil Alonso López. Ve Španělsku byl také Filip Salač s týmem Montáže Brož. Český talent ale do závodů nenastoupil. V sobotní kvalifikaci dostal highsider, který sice ustál, ale odnesla to ruka a lékaři mu start nedoporučili.

FIM CEV Repsol Moto2

Poslední závod šestistovek, byl zároveň bitvou o titul evropského šampiona mezi Brazilcem Granadem a Španělem Cardúsem. Tuto bitvu vyhrál ve velkém stylu Brazilec. Eric Granado závod ve Valencii vyhrál a vyhrál také titul evropského šampiona. Byl to jeho poslední rok v CEV, protože nyní už bude závodit v MS Moto2. Druhým jezdcem v cíli byl Steven Odendaal (NTS Sportscode T.Pro), jemuž na Brazilce scházelo téměř jeden a půl sekundy. Američan Joe Roberts (AGR Team) byl třetí a rozhodně spokojený. Závod nedokončil Ricky Cardus (Team Stylobike), čímž prohrál bitvu o titul a sezonu uzavřel druhý.

V šestistovkách startovali dva závodníci z České republiky. Karel Hanika (Willi Racing Team) obsadil výborné deváté místo. Druhým závodníkem byl Jirka Mrkývka (Team Stratos), který v sedle Ariane zajel na patnácté místo a z Valencie si odvezl jeden mistrovský bod. Škoda, že sezona tímto závodem skončila.

EUROPEAN TALENT CUP

Závod na jedenáct kol vyhrál Alex Toledo (Cuna de Campeones), jemuž se výborně povedla koncovka závodu a cílem projel první jen 0,044 sekundy před Victorem Rodriguezem (Gr.Machado Came). Třetí v pořadí Andreas Perez (Reale Avintia Academy) byl jen desetinu od vítězství v závodě. V závodu startovali také dva Češi. Ondřej Vostatek (ETG Racing) skončil na výborné desáté pozici, Filip Řeháček (Igax Racing) byl devětadvacátý.

Závěr klání byl ve Valencii nesmírně vyrovnaný a lídr pohárové soutěže Manuel Gonzalez (Halcourier Racing) v něm obsadil páté místo. Nicméně mu to bohatě stačilo k tomu, aby letošní ročník European Talent Cupu vyhrál. Na druhé pozici sezonu dokončil Alex Toledo, třetí je Brazilec Meikon Kawakami (Playstation Laglisse Academy).

Kompletní výsledkový servis - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist