Nedělní brněnské ohlasy z Masecu

Za velmi příjemného počasí proběhl nedělní závod brněnského CEMC. A jak viděli premiéru Central European Motorcycle Championship na brněnském Masarykově okruhu někteří čeští piloti?

Kapitoly článku

Po včerejším předčasném odstoupení ze závodu kvůli prosakujícímu oleji z motoru, chtěl dnes Daniel Brož, jezdec týmu Montáže Brož Racing zastupující východočeskou formaci v závodě Central European Motorcycle Championship, nejen vyzkoušet svůj nový motocykl, ale především dokončeným závodem získat na začátku sezony velmi důležitá data pro další vývoj stroje Kawasaki Ninja ZX-6R.

         

Samotný závod se v nedělním odpoledni konal za velmi příjemného slunečného počasí. Dan do něj odstartoval z 23. pozice, ale velmi brzo postoupil o dvě místa kupředu. Problém s prosakujícím olejem byl před závodem sice vyřešen, nicméně náš jezdec startoval s tíhou pocitu případných komplikací, kdyby olej opět začal prosakovat a logicky se tak dostal na zadní kolo jeho motocyklu. Jelikož bylo cílem dojet závod a získat informace, podřídil Dan vše ke zdárnému splnění tohoto cíle. Bezpečně se usadil na své pozici, když své pronásledovatele neustále držel několik sekund za svou Kawasaki. Cílem nakonec projel na 21. pozici celkové klasifikace, navíc to bylo na 15. pozici mezi jezdci bodující do poháru CEMC, takže z Brna si Dan odváží i jeden bod do tabulky celkového hodnocení.

Daniel Brož: "Dnes jsme měli na programu dopolední warm up a poté odpoledne druhý závod. Cíl do závodu jsme si dali odzkoušet motocykl. Po včerejším problému s únikem oleje jsme chtěli v zahřívacím tréninku zjistit, zda je po večerní opravě vše v pořádku. Bohužel olej byť drobně, nicméně stále unikal. Museli jsme tedy po warm upu celý motor přetěsnit. Do závodu jsem nastupoval trochu s mrazivým pocitem. V zaváděcím kole se nic neprojevilo, mechanik to na startu vše zkontroloval a potvrdil, že tentokrát je vše v pořádku. V závodě se mi jelo sice dobře, ale celý jsem ho odjel s pocitem, že se ten problém může opět projevit. Motorka byla naštěstí v pořádku. Vzhledem ke všem problémům, a k tomu, že to bylo mé první svezení na nové motorce, jsem s umístěním spokojen. Po dlouhé zimní přestávce to byl můj první závod. Neustále jsem se dostával do závodního tempa. Schází nám samozřejmě hodně práce na motocyklu, hlavně na nastavení podvozku. Celkově jsem spokojen, navíc vyšlo všem i počasí, takže odjíždíme z Brna v dobré náladě.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist