MOTO FGR: Podepsáno s Chmelíkem!

Ústeckoorlická stáj MOTO FGR pojede po třech letech opět s Láďou Chmelíkem z Vlčkovic v Podkrkonoší. Tento jezdec se vrací do týmu, ve kterém má odjeto již 23 závodů a stal se v něm v roce 2009 juniorským mistrem republiky.

V loňském roce se ústeckoorlická motocyklová stáj FGR Moto3 představila ve světovém šampionátu nové kubatury Moto3 s vlastním motocyklem FGR do kterého byl zabudován motor Honda.
Jako jezdec objel skoro celou sezónu nizozemský závodník Jasper Iwema. Ten svými výkony nijak nepřesvědčil, a během 13 startů nasbíral pouhých 9 bodů za 7. místo v Le Mans. Po Aragonu ho tak do posledních čtyř závodů nahradil španělský pilot Josep Rodriguez, ale ani on nijak nezazářil a výsledkem byl jediný bod za 15. místo ve finále na okruhu Ricarda Torma u Valencie. Bylo tedy jasné, že setrvání v šampionátu Grand Prix na rok 2013 bude hodně těžké. Promotér Dorna nabídl sice českému týmu jedno místo na startovním roštu 2013, ovšem s tím, že jezdcem bude jeden z japonských mladíků. To nebylo ze strany týmu akceptováno a tak se letos závodní tým z Ústí nad Orlicí v šampionátu MS-Moto3 prostě neobjeví a pojede tak o level níž. 

Cílem letošní sezóny bude jeden ze šampionátů mistrovství Německa IDM nebo Evropského poháru CEMC. Rozhodnutí přijde až po oficiálním testu IDM, který se jede za týden na Lausitzringu. Doplňkově je do kalendáře doplněn český mistrák v Mostě. Cíle jsou pro letošek určeny hodně vysoko. Láďa je loňský vicemistr IDM, takže úspěchem bude pouze, pokud bude celkové umístění do třetího místa.

Tým MOTO FGR pojede se stejným motocyklem, se kterým absolvoval loňskou sezónu MOTO GP.
Miroslav Felgr, majitel týmu: „Pro letošek jsme chtěli českého jezdce, tak, jako každý jiný rok. Jednali jsme i s Láďovým bratrancem, Mírou Popovem, ale požadavky byly pro nás nereálné. Ve hře byl i Kája Hanika, který testoval náš motocykl loni po mistrovství světa v Brně a jel velmi rychle. Doba je však zlá a naše firma celou sezónu ze svých neutáhne. Láďa Chmelík podvozek FGR dobře zná, motocykl jako celek funguje výborně, takže věřím, že letošní sezóna bude patřit mezi povedené a že se náš jezdec s motorkou rychle skamarádí. V pátek jsme měli testovat na Pannoniaringu, ale přes noc tam napadl sníh, tak jsme museli tento víkend zrušit.Doufám jen, že za týden nebude v Německu počasí podobné … Do této chvíle nemáme daný pevný kalendář, bude záležet na konkurenci jednotlivých šampionátů. Nemůžeme si kvůli partnerům dovolit jet ve třídě, kde pojede třeba jenom pět závodníků. Budeme také usilovat o některou z divokých karet.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist