"Central Europe Motorcycle Championship" bude bránou do světa

Český svaz motocyklového sportu (dále jen CAMS) odhalil své sportovní plány na rok 2013 a nový seriál "Central Europe Motorcycle Championship" bude bránou do světa motocyklového silničního závodění na okruzích.

Dne 10. prosince 2012 proběhlo zasedání řídící rady Českého svazu motocyklového sportu (dále jen CAMS), která je složena ze členů prezidia a vedoucích výkonných výborů všech divizí, které zastupují jednotlivé motocyklové disciplíny a je nejvyšším organizačním orgánem této federace.

Řídící rada projednala veškeré okolnosti související se zasedáním valného shromáždění FIM a současně zhodnotila dosavadní výsledky práce CAMS za uplynulé období do konce roku 2012.

Řídící rada na závěr svého jednání jednohlasně přijala tyto závěry:

1. CAMS bezpochyby pokračuje ve své dosavadní činnosti, kterou bude nadále rozvíjet a zkvalitňovat.
2. CAMS sice není přidruženou federací FIM na národní úrovni, ale je suverénní a plnohodnotnou federací na území České republiky, s vlastními řády a pravidly.
3. CAMS bude nadále vyhlašovat podniky na úrovni Mistrovství České republiky.
4. CAMS se bude koncentrovat na pořádání špičkových sportovních podniků, napříč motocyklovými disciplínami.
5. CAMS bude na svých podnicích akceptovat pouze licence vydané CAMS.
6. CAMS vydává licence na rok 2013 již od 12.12.2012
7. Kalendáře podniků jednotlivých disciplín CAMS na rok 2013 budou postupně vyhlašovány a uveřejňovány dle rozhodnutí jednotlivých výkonných výborů divizí CAMS.
8. CAMS se bude i nadále věnovat práci s mládeží.

Veškeré další informace k činnosti CAMS budou uveřejňovány na internetových stránkách federace: www.motocams.cz nebo prostřednictvím tiskových prohlášení či informací.

Karel Abraham - prezident Českého svazu motocyklového sportu
CAMS ODHALUJE SVÉ PLÁNY NA ROK 2013

Již v tomto okamžiku můžeme prozradit první dvě sportovní vlaštovky pro rok 2013. V rámci divizí SILNICE a ENDURO již půl roku usilovně pracujeme na uspořádání špičkových podniků, které mají za cíl posunout kvalitativní úroveň motocyklového sportu nejen v České republice na tu nejvrcholnější úroveň. V rámci příprav jsme vyšli jednak ze zkušeností a výsledků, kterých jsme dosáhli v roce 2012 a současně z průzkumů, které jsme vedli mezi pořadateli a zejména jezdci“ říká prezident CAMS Karel Abraham.

CENTRAL EUROPE MOTORCYCLE CHAMPIONSHIP – BRÁNA DO SVĚTA
CAMS připravuje silný šampionát silničních závodů motocyklů, který bude otevřen pro všechny jezdce, a to nejen ze středoevropského prostoru. Své sny a přání si v něm najdou nejen piloti, kteří jsou na začátku své kariéry, amatéři, ale i ti nejlepší z nejlepších.

Největší motivací pro vítěze mistrovských tříd tohoto šampionátu budou nejen věcné ceny, ale i možný vstup do týmů z mistrovství světa!

Kromě špičkové organizace bude pro jezdce připraveno odstupňované startovné, aby se šampionátu mohlo zúčastnit co největší množství riderů. Základem budou tři mistrovské třídy: Moto3, Supersport a Superbike a dvě třídy na úrovni přeboru 125 Sportproduction a Open (do 600 a nad 600ccm).

V tomto okamžiku se dokončuje soutěžní systém a dolaďují se detaily kalendáře, oficiální spuštění přihlašování se do šampionátu odstartuje v lednu 2013.
MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY ENDURO OPEN / CROSS COUNRY OPEN
CAMS navazuje na velmi podařenou sezónu 2012 v rámci které se podniků CAMS účastnilo historicky nejvíce jezdců endura v této disciplíně a připravil šampionát na rok 2013. V rámci divize enduro se uskuteční 10 podniků, které budou obsahovat jak závody v enduru, tak v cross country. Cílem bude opět pořádat špičkové podniky rovnoměrně rozvrstvené po celé České republice.

Kromě Mistrovství České republiky ve třech výkonnostních třídách se počítá i s účastí jezdců Hobby na závodech endura, pro které budou připraveny speciální parametry závodů. Pořadatelé se kromě endurové špičky budou opět věnovat mládežnickým kategoriím, ženám i veteránům.

Předběžný kalendář podniků bude uveřejněn v následujících dnech na internetových stránkách naší federace a spřízněných internetových portálech.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist